Hipotalamus, vücut ısısını düzenleyen, susama-acıkma gibi hisleri ayarlayan, tansiyonu yöneten, kalp atış hızını dengeleyen, hipofiz bezi gibi birçok bezin salınımını yapan ve cinsel dürtüleri uyaran vücudun temel ve akıllı kontrol merkezi olarak görev yapıyor. Özellikle yiyecekler ve içeceklerde lezzet arttırmak amacıyla kullanılan bir katkı maddesi olan monosodyum glutamat, kafein, sıcak ve acı soslar, köri ve kimyon gibi baharatlar ile alkol terlemeyi tetikliyor. Aşırı terleme, mantar enfeksiyonu riskini artırıyor. Bu enfeksiyondan korunmak için de terlemenin aşırı seviyelerde olmaması gerek. Peki, hangi yiyecekler bu sıcaklarda daha da terletir? Kırmızı ete göre daha az kolesterol içeren tavuk, yani beyaz et, B vitaminleri bakımından oldukça eli bol bir besin. Üstelik vücut ısısını yükseltiyor oluşu terlemeyi daha da artırabilir. Antioksidanlar bakımından zengin olan brokoli, hücreleri koruyor. Kalsiyum, potasyum, folat ve lif içeriyor. Vücuda bol miktarda enerji veren ve bağışıklık sistemini güçlendiren brokoli söz konusu olunca enerji demek de elbette terlemek demek. Tarçın ve zencefil, aynı etkiye sahip olabilir. Vücut ısısını son derece başarılı şekilde yükselten bu baharatlar, terlemeyi daha da artırabilir.