İçerdiği sülforan miktarı ile sağlığımız için çok önemli bir besin olan brokoli ve karnabaharın faydaları saymakla bitmiyor. "Özellikle kış aylarında bu iki besinin tüketilmesi gerekiyor. Ancak brokoli fayda açısından bir adım önde" diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, brokoli ve karnabaharın sağlığa faydaları hakkında bakın neler söyledi
|
1
1 / 6Fotoğraf
1-Kanser savaşçısı
Brokoliye de karnabahara da acımsı tadını veren 'glukozinolat' adı verilen kükürtlü bileşikler. Bu kükürtlü bileşiklerin parçalanması sonucu sülforafanlar oluşuyor. Çalışmalar sülforafanların kanser gelişimini durdurmak ve engellemek gibi mucizevi etkileri olduğunu gösteriyor. Bu bileşikler kanser hücresinin aktivasyonunu azaltmaya, ürettiği kimyasalları temizlemeye ve beslenmesini engellemeye katkı sağlıyor. Özellikle meme kanseri, kalın bağırsak ve prostat kanserleri gibi türlerde daha belirgin etkiye sahip oldukları görülüyor.