Böyle saklayınca bayatlamıyor! Sırrı alüminyum folyoda saklı, 6 ay süren tazelik
Ekmek pek de tüketmediğiniz ve günlerce 1 ekmeği bitirmek için uğraştığınız bir besinse, bayatlamaması ve özellikle küflenmemesi için bilmeniz gerekenler var. İşte ekmeği uzun süre taze tutacak püf noktaları!
|
1
1 / 5Fotoğraf
İSTEDİĞİNİZ GİBİ DİLİMLEYİN
Somun ekmeği istediğiniz şekilde dilimleyin. Somun ekmek dilimlerinin birbirine yapışmasını önlemek için aralarına yağlı kağıt sermelisiniz. Ekmekleri bir dilim, bir kağıt olacak şekilde üst üste dizin. Yağlı kağıt yerine alüminyum folyo da kullanabilirsiniz. Somunu saklamak için buzdolabı poşetine koyup, havasını alarak ağzını bağlayın.