Beş yıldızlı oteller pirinç pilavını böyle yapıyormuş! Tane tane dökülecek
Herkes pirinç pilavı yapabilir ama her pilav tane tane ve o aranan lezzette olmaz. Bizim bilmediğimiz ama beş yıldızlı otellerde çalışan ustaların, şeflerin bildiği bazı pirinç pilavı sırları mı var? Aslında, tek hatamız detayları göz ardı etmek. Pirinç pilavı her ne kadar basit, zahmetsiz bir şekilde hazırlanabilir gibi duruyor olsa da aslında o leziz, tane tane dokuyu ve mükemmel kıvamı yakalamak için bazı önemli püf noktaları bilmek, detaylara dikkat etmek gerekiyor. Önemsiz görünen bu detaylar ya da püf noktaları pilavın sadece görüntüsünü değil, aynı zamanda lezzetini de doğrudan etkiliyor.
|
1
1 / 7Fotoğraf
Bir şef bir yemekte uzmanlaşmak için, o yemeği tekrar tekrar pişirir, dener ve her defasında kendisini daha fazla geliştirir. Yemeği pişirme aşamasındaki ince detayların, aslında onun tadını ve kıvamını tamamen değiştirdiğini görür ve zamanla kendi tekniklerini de oluşturmaya başlar. Söz konusu pirinç pilavı olduğunda da herkesin yaptığı gibi sadece pirinci kaynar suya atmak, pilavın mükemmelliği, o tane tane kıvamı için yeterli değildir.