Bazı kişilerde neden laktoz intoleransı ortaya çıkıyor?
Süt şekeri hassasiyeti olarak da bilinen laktoz intoleransı, her 10 kişiden 6,8’inde görülüyor. Kişilerin tolerans seviyeleri farklı olsa da laktoz intoleransı olan çoğu insan süt ve süt ürünleri tükettikten yarım ila iki saat sonrasında mide bulantısı, şişkinlik, ishal ve karın ağrısıyla karşılaşıyor. Semptomların kişinin vücudunun ürettiği laktaz ve tükettiği laktoz miktarına bağlı olarak hafif rahatsızlıktan şiddetli reaksiyona kadar değişebildiğini kaydeden Dr. Sinan Akkurt, laktoz intoleransının test ve tedavisinde biorezonans metodundan faydalanılabildiğini açıkladı
|
1
1 / 6Fotoğraf
Vücudun laktozu sindirememesi durumunda ortaya çıkan, gaz, ishal, karın ağrısı, kramp, bulantı, kusma gibi semptomlarla kendini gösteren laktoz intoleransı, son verilere göre her 10 kişiden 6,8’ini etkiliyor.