Bayram çikolatasını evde yapın! Rafine şeker içermiyor, hem sağlıklı hem lezzetli
Ramazan Bayramı yaklaşırken, evlerde tatlı hazırlıkları da başladı. Diyetisyen Elif Melek Avcı, rafine şeker içermeyen, düşük glisemik indeksli ve besleyici bir ev yapımı çikolata tarifi paylaştı. Siz de hem sağlıklı hem de lezzetli bu tarifle tatlı krizlerinizi suçluluk duymadan bastırabilirsiniz.DİYABET DOSTU
Bayramlarda en fazla tüketilen tatlıların başında gelen çikolatayı evde yapmak mümkün! Günümüzde sağlıklı beslenme bilinci arttıkça, rafine şeker içermeyen alternatifler daha fazla tercih ediliyor. Özellikle diyabet hastaları ve sağlıklı yaşamı benimseyen bireyler, düşük glisemik indeksli ve doğal içerikli tatlılara yöneliyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunarak evde kolayca hazırlanabilen şekersiz ve diyabet dostu çikolata tarifini paylaşıyor. Katkı maddesi içermeyen, sağlıklı yağlar ve antioksidan açısından zengin olan bu tarif, tatlı krizlerine doğal bir çözüm sunuyor. İşte, Avcı’nın önerileriyle sağlıklı çikolata yapımının püf noktaları.