Barbunya fasulyenin hiç bilinmeyen 7 etkileyici faydası
Hem sıcak hem de zeytinyağlı olarak tüketilen, salataların vazgeçilmezi barbunya fasulye, Türkiye'de olduğu gibi pek çok ülkede de sevilerek tüketiliyor. Vitamin ve mineral deposu olan barbunyanın faydaları ise saymakla bitmiyor. İşte barbunyanın daha önce hiç duymadığınız 7 etkileyici faydası...
|
1
1 / 7Fotoğraf
PEMBENAR ÖZEL<br><br>1-Tam bir vitamin deposudur
Barbunya fasulye karbonhidrat, lif ve proteinden oluşan inanılmaz bir vitamin ve mineral deposudur. Vücudun yiyecekleri enerjiye dönüştürmesine yardımcı olan tiamini (B1 vitamini) içeriğinde yüksek oranda barındırır. Tuz veya diğer katkı maddeleri olmadan pişirildiğinde kolesterol içermez, yağ ve sodyum oranı da düşüktür. Çinko ve kalsiyum bakımından da zengindir.