SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Balığı kızartarak yemek sağlığa yararlı mı?

Balık, düzenli tüketildiğinde sayısız faydasıyla tam bir sağlık deposu. Sağlıklı yaşamın temelini oluşturan Akdeniz tipi beslenmenin en önemli protein kaynağı olan balığın pek çok sağlık faydasıyla hayatın vazgeçilmezlerinden biri olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Mevsiminde düzenli balık yiyerek beyin, kalp-damar ve göz sağlığımızı koruyabilir, bağışıklık sistemimizi ve sinir sistemimizi güçlendirebiliriz. Balığın ayrıca LDL ve trigliserid değerlerini düşürücü etkisi de mevcut. Düzenli balık tüketiminin pek çok kanser türüne karşı koruyuculuğunu gösteren güvenilir çalışmalar da var” açıklamasında bulundu.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Suyuna ekleyince bitkiler coşuyor! Soldurmadan büyütüyor, 10 günde 2 damla yeter
  2. Deodorant için en uygun zaman! Kalıcığını artırıyor, alüminyum içermesi gerekiyor
  3. Uzmanlar uyarıyor! 'Menopoz sonrası sıcak basması normal sanılıyor ancak değil'
  4. 38 yıllık ustadan gerçek tarif! Mis gibi ay çöreği çok kolaymış: İyi kapatmak şart
  5. Köpürt, sil, parlasın! Yapış yapış mutfak dolapları tarih oluyor, en etkili yöntem
  6. Sebzeyi böyle pişiren farkı anlıyor! Ünlü şeflerin sır gibi sakladığı sap tüyosu
  7. Tektaşınız ilk günkü gibi parlasın! Kuyumcuya hiç gerek yok, evde halloluyor
  8. Yazın ferahlamak için kıştan saklayın! Buzluk yetiyor, altın değerinde limonata tarifi
  9. Tansiyonu hep yanlış ölçmüş olabilirsiniz! Sol kol mühim değil, bu hataya dikkat
  10. Günde sadece 5 dakikayla yaşlanma duruyor! Temizleyin, nemlendirin, farkı görün

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.