Bal, demir, kalsiyum, fosfat, potasyum, magnezyum gibi minarelerden oluşur. Ayrıca içinde B1,B2,B3,B5 ve B6 vitaminleri vardır. Tarçın ise, olağanüstü bir antioksidan kaynağıdır. Bu ikili bir araya geldiğinde mucize etkisi yaratır.
|
1
1 / 6Fotoğraf
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur. Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve virüslerle savaşan korpuskülleri de güçlendirir.
Ballı tarçın tarifi:
1 çorba kaşığı bala, çeyrek tarçın tozu ekleyip karıştırın. Bunu günde iki kez tüketin. İsterseniz, 1 limonun suyu ile bir bardak ılık suyla karıştırıp içebilirsiniz.