'Aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor!' Uzmanlardan 65 derece uyarısı
Kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral, “Sıcak içecekler 65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor" şeklinde konuşarak uyarılarda bulundu.Prof. Dr. Vedat Göral, sıcak içeceklerde 65 derece detayına dikkat çekerek "Tahriş ile birlikte aynı zamanda ileriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.