Yapılan araştırmalara göre bir orta boy armudun, günlük lif alımının yüzde 20'sini karşıladığını görüldü. Armudun kalp sağlığı gibi birçok yararı vardır ancak esas olarak bağırsak sağlığını desteklemesiyle ünlüdür. Armut, dışkıyı yumuşatarak, bağırsak sağlığını destekler. Armuttaki lif sadece bağırsaklarınızı hareket ettirmekle kalmaz, aynı zamanda kalp sağlığını da tetikler. 2022'de yapılan bir araştırmaya göre, ne kadar çok lif tüketirseniz kalp krizi ve felç gibi kardiyovasküler olaylara yakalanma riskiniz o kadar düşük olur. Armutta lifin yanı sıra antioksidanlar da yüksektir. Armuttaki prosiyanidin ve kersetin gibi antioksidanlar kalbe dikkate değer faydalar sağlar ve kötü kolestrolü düşürür. Armutun kan şekeri kontrolüne iyi gelmesinin birçok nedeni vardır. Lif bakımından zengindir, glisemik indeksi düşüktür ve antosiyanin adı verilen bir antioksidan bakımından yüksektir; bunların hepsi kan şekerinin aniden yükselmesini önleyebilir ve tip 2 diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Enflamasyon, vücudun tehdit olduğunu düşündüğü şeye verdiği doğal tepkidir, ancak aktif bir tehdit olmadığında vücutta birikebilir ve kronik inflamasyona yol açabilir ki bu hiç de iyi bir şey değildir. Neyse ki armut tüketmek vücuttaki inflamasyonu azaltmanın yollarından biridir. Armutların anti-inflamatuar özellikleri yüksek antioksidan içeriğine bağlıdır. Bağırsak mikrobiyomunuz, evet, sindirim sağlığını etkileyen ama aynı zamanda bağışıklık sağlığına ve diğer vücut işlevlerine de katkıda bulunan harika bir yerdir. Bağırsaklarınız bakterilerle dolu ama endişelenmeyin; bağırsak mikrobiyomunuz aynı zamanda 'iyi' bakterilere de ev sahipliği yapar. Uzmanlar bu bakterilere probiyotik adı verildiğini ve armutlarda bulunabilen prebiyotiklerle beslendiklerini söylüyor. Armuttaki prebiyotikler, sindirim ve genel sağlık için hayati önem taşıyan sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu destekler. Armuttaki prebiyotik liflerin bu iyi bakterileri uyararak sağlıklı bir bağırsak mikrobiyotasına katkıda bulunduğu gözlemlendi.