Propolis, çeşitli bitkilerin yaprak, tomurcuk, kabuk ve benzeri kısımlarından işçi arılar tarafından toplanan, reçineli ve mum kıvamında olan, keskin ve güzel kokulu, suda erimeyen, oda sıcaklığında yarı katı halde bulunan bir maddedir. Mutfaktaki diyetisyen olarak bilinen Diyetisyen Ezgi Mısırlı Propolis hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
|
1
1 / 4Fotoğraf
Son dönemlerde reklam panolarında, çeşitli dergilerde ve televizyonlarda sıklıkla duyduğunuz fakat asıl içerik ve işlevi herkesin kafasında karışık olan bir besinden bahsetmek istiyorum bugün sizlere. Nedir o? Propolis!
Arı bu maddeyi, polenle ve başı ile toraksı arasında bulunan bezlerden salgılamış olduğu aktif enzimlerle karıştırmaktadır. Propolisin rengi ve fiziksel özellikleri kaynağına göre değişmektedir. Propolisin; huş ağacı, diş budak, karaağaç, çam, meşe, okaliptüs, kavak, kestane gibi ağaçların tomurcuklarından, dal ve yapraklarından elde edildiği bilinmektedir.