Arı sütü, bal arıları tarafından kraliçe arıları ve yavrularını beslemek için üretilen jelatinimsi bir maddedir. Arı sütünün önemi 1600’lü yıllarda fark edilmiş ve İngilizcede mükemmel besin anlamına gelen "Royal Jelly" adı verilmiştir. Su, karbonhidrat, protein, yağ, B vitaminleri ve eser mineraller içeren arı sütü, çeşitli fiziksel rahatsızlıkları ve kronik hastalıkları tedavi etmek için besin takviyesi olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.
|
1
1 / 7Fotoğraf
Kolesterolü düşürebilir
Hem hayvanlar hem de insanlar üzerinde yapılan çalışmalar, arı sütünün kolesterol seviyelerini olumlu yönde etkileyerek kalp hastalığı gelişme riskini azaltabileceğini göstermektedir.