Kekik eski zamanlarda çeşitli hastalıklarda kullanılan en şifalı bitki türleri arasında yer alıyor. Hatta yıllar boyunca antibakteriyel ilaç olrak kullanılırmış. Kekik ete verdiği lezzetin yanı sıra her akşam yemeğinde tükettiğinizde sağlığınıza mucizevi faydalar sağlıyor. işte akşam yemeklerinde kekik tüketmeniz için 5 geçerli sebep Bilim insanlarının yaptığı araştırma sonucunda kekiğin kan kolesterol seviyesini düşürdüğü tespit edilmiştir. Kekik, 1900'lere kadar öksürük şurubu olarak kullanılıyordu. Hastaların bronşlarını genişlettiği ve farenjit hastalarına da iyi geldiği görüldü. Vücudumuz her gün ihtiyacı olan vitaminleri çoğu zaman almaz. Mineral ve vitamin C ile dolu olan kekik bağışıklık sisteminize iyi gelecektir. Kekik her gün düzenli tüketildiğinde vücutta oluşan mantarlar, bakteriler ve parazitleri idrar yoluyla atmaya yardımcı olur. American Chemical Society tarafından yapılan çalışmalara göre, kekik kullanarak bitkilere zarar veren bitki böceklerinden kurtulabilirsiniz.