Aç karnına yenen şeftali ecza deposu gibi! Kanı resmen yıkıyor, kalbi gençleştiriyor
Çekirdekli meyve ailesinin üyelerinden olan şeftali genellikle ılıman bölgelerde yetişir. Anavatanı Çin olarak bilinen şeftali, içerdiği vitaminlerle tam bir bağırsak dostu. Lezzetli olmasının yanı sıra içeriğinde sağlığa faydalı antioksidanlar, mineraller bulunan şeftali en faydalı yaz meyvelerinde ilk sıralarda yer alır. Şeftaliden alınacak verimi en yüksek seviyeye çıkaracak teknik ise onu aç karnına yemekte gizli. İşte aç karnına yenilen şeftalinin mucizevi etkileri.
|
1
1 / 8Fotoğraf
VİTAMİN DEPOSU
Şeftali yaklaşık 8 bin yıl önce, kayısı, erik, nektarin ve kiraz gibi çekirdekli ailenin üyesi olarak ortaya çıkmıştır. Lif, protein, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan şeftali, çeşitli problemlere iyi gelmesinin yanı sıra kalp sağlığı için de fazlasıyla önemlidir. Şeftali, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de oldukça kıymetlidir.