30 yıllık şeften çıtır çıtır su böreği tarifi! Havlu kağıt sermek şart, dışarıdan almaya son
Osmanlı mutfağının meşhur hamur işlerinden su böreği, günümüzde de yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir börek. Su böreğinin adı, hamurunun suda bekletilmesinden geliyor. Peki, su böreği nasıl yapılır? Su böreğinin püf noktaları nelerdir? İşte, ustasından su böreği tarifi!
|
1
1 / 6Fotoğraf
SU BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
3,5 su bardağı un, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 6 adet yumurta su böreğinin ana malzemelerini oluşturuyor. Su böreğini haşlamak için 1,5 litre sıcak su, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz yetecek. Su böreğinin ara katları için gerekli malzemeler arasında da yarım çay bardağı sıvı yağ, 125 gram tereyağı var. Su böreğinin iç harcı için gerekli malzeme ise 600 ila 650 gram beyaz peynir.