Çöpe atıyorduk! Oysaki 1 bardağı idrarı söküp atıyor ve vücudu temizliyormuş...
Kirazın kendi gibi sapı da oldukça faydalarıdır. Kiraz sapı çayı idrar söktürücü, kan temizleyici ve iltihap giderici özelliklere sahiptir. Düzenli tüketildiğinde sayısız yararlı vardır. İşte kiraz sapının hiç duymadığınız faydaları…
Kirazın kendi gibi sapı da faydalı. Çöp olarak attığımız kiraz sapını kaynatıp bir bardak içmek idrarı söktürüyor, böbrek ve idrar yollarındaki enfeksiyonu engelliyor.
Kiraz Sapı Çayının Faydaları
Çok sevilen meyvelerden olan kirazın faydalarının yanında sapı da bir o kadar şifalıdır. Kiraz sapını çay olarak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Pratik bir şekilde demleyerek tüketebileceğiniz kiraz sapı çayının faydaları ise saymakla bitmiyor.
- En önemli ve bilinen özelliği doğal bir ödem attırıcı olmasıyla şişkinliğin giderilmesinde kullanılır.
- Ödem attırıcı etkisi nedeniyle kilo vermeye yardımcıdır.
- Adet ağrılarını azaltmakta ve adet söktürücü özelliği nedeniyle kullanılmaktadır.
- Böbrek sağlıklı şekilde çalışmasında önemli rol oynar.
- Karaciğer sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunur.
- İyi bir antioksidan olarak bilinmektedir.
- Bağışıklık sistemi üzerinde etkilidir, güçlü bir bağışıklık için kullanılır.
- Kanın temizlenmesinde kullanılması tavsiye edilir.
- Damarlarda tıkanma oluşumunu önler.
- Cilt sağlığı üzerinde oldukça etkilidir. Daha genç bir cilt için tüketilmesi gereken önemli bir besindir.
- Selülit görünümünü düzeltir. Yenilerinin oluşmasını engeller.
- Doğal bir sakinleştirici etkisi bulunur. Özellikle stresli zamanlarda kullanılması etkilidir.
- Uykusuzluk problemlerine iyi gelir.
Doğanın bize sunmuş olduğu şifa kaynaklarından bir olan kiraz sapını çay olarak kolayca tüketebilirsiniz. Bu sayede birçok problemden kurtulabilir, daha sağlıklı ve zinde olabilirsiniz.
DİPNOT: Kiraz sapı çayının bazı yan etkileri de olabilir. Böbrek taşı olanlar, hamileler ve emzirenler kiraz sapı çayından uzak durmalıdır. Ayrıca, kiraz sapı çayını uzun süreli kullanmak potasyum eksikliğine neden olabilir. Bu nedenle, kiraz sapı çayını doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız.
Malzemeler;
- Kurutulmuş bir tutam kiraz sapı
- 2 fincan su
Yapılışı;
- Kiraz saplarını ve suyu bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın
- Yaklaşık 5 ila 10 dakika kadar kaynatmak yeterli olacaktır.
- Sonrasında süzerek kiraz saplarından ayırın.
- Ilıdıktan sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz. İçmeden önce taze demleme yapmaya özen gösterin.
Yapılması kolay fakat şifaları saymakla bitmeyen kiraz sapı çayını pratik bir şekilde evde demleyebilir, ara öğünlerinizde yer vererek faydalanabilirsiniz. Günlük 1 ila 2 fincan tüketmek yeterli gelmektedir.