SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Uzak doğulu keşişlerden yaşam uzatan kombu çayı tarifi… Bir bardağı zımba gibi yapıyor

Kombu çayı… Bir diğer adı ise kombuça… Çinlilerin uzun yaşam sırrı olarak bilinen bu çay hücre yenilenmesinde etkilidir. İşte faydaları saymakla bitmeyen kombu çayı…

|

Kombu çayı kombu adı verilen çay mantarından yapılmaktadır. Kombunun çayı yenileyici, onarıcı ve detoks etkisi yapan özellikleri ile tanınır. Demlenme yöntemi, ham maddesi ve mayalanması açısından diğer çaylardan ayrıdır. Dünya üzerinden en çok tüketilen içecekler arasında yer alan kombu çayının faydaları ise saymakla bitmez…

Kombu Çayı Neye İyi Gelir?

19. yüzyılın başlarında keşfedilmesi ile beraber kombu çayı günümüzde dünya çapında ortak şekilde tüketilmektedir. Özellikle yağ yakımı ile beraber hızlı kilo verme noktasında dengeli bir olanak tanıyor. Diğer yandan vücudun çeşitli iltihaplanmalara karşı da koruma sağlamasına olanak tanımaktadır.

Böylece iltihaplı bölgelerin etkin bir şekilde ve hızlıca iyileşmesine olanak verir. Zararlı maddelerin vücuttan hızlı bir biçimde atılmasına da imkan tanıyan önemli bitki kaynaklarından biridir. Bağışıklığı güçlendirir ve birçok dış zararlıya karşı vücudu korur.

Kombu Çayı Faydaları Nelerdir?

Birçok değişik faydası ile beraber kombu çayı günümüzde düzenli olarak tüketilebilecek doğal bitki kaynakları içerisinde yer almaktadır.

- Özellikle yağ yakımını hızlandıran etkisi vardır.

- Sağlıklı ve dengeli şekilde kilo kaybına olanak verir.

- Yaraları iyileştirir.

- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

- Hücre yenilenmesi noktasında etkilidir.

- İltihaplanmalara karşı vücudu korur.

- Hızlı şekilde iltihaplı bölgeleri iyileştirir.

- Pek çok önemli zararlı maddeyi vücuttan uzaklaştırır.

- Bakteri ve virüs ile beraber birçok zararlıya karşı vücudu korur.

Kombu Çayı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 3 litre su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Kombucha mantarı (mayası)
  • 25-30 gram siyah çay veya 9-10 adet poşet çay (yeşil çay da kullanabilirsiniz.

Yapılışı:

  • 3 litre suyu tencereye koyun ve kaynatın.
  • Su kaynamaya başladığında içine şekeri ekleyerek 5 dakika boyunca karıştırın.
  • Karıştırma işlemini metal kaşıkla yapın.
  • Karıştırma işleminin ardından tencereyi ocaktan alın ve içerisine çayı ekleyin.
  • 15 dakika demlemesini bekledikten sonra, metal kaşıkla çay parçalarını tamamen temizleyin.
  • Karışım tamamen soğuduğunda büyük bir kavanoza aktarın.
  • Kombucha mantarını ılık suda yıkadıktan sonra kavanozun içine koyun.
  • Kavanozun hava alması için, üzerine temiz bir tülbent örtün ve lastikle bağlayın.
  • Kavanozu 4-10 gün arası oda sıcaklığında ve doğrudan güneş ışığı almadığı bir yerde bekletin.
  • 7. günün ardından mayalanan kombu çayını tüketmeye başlayabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.