SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bulduğunda hayatta olması mucizeydi! Bahçedeki gizemli balığın sırrı çözülemiyor

Sıradan bir gündü, uyanmış ve yeni demlediği kahvesini yudumlarken saksağanların ciyaklamasıyla soluğu bahçede aldı. İşte ne olduysa o zaman oldu. Su olmayan bahçesindeki çimenlerin üzerinde canlı bir Japon balığı öylece duruyordu. Balık ne zamandır oradaydı, nereden gelmişti, su olmadan nasıl hayatta kalmıştı? Bu soruların hiçbirine verecek cevabı yoktu. İşte sonrasında yaşananlar.

|

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - İngiltere'nin Newcastle kentinde yaşayan 33 yaşındaki Dr. Ben Beska, geçtiğimiz cumartesi günü bahçesinde ciyaklayan bir grup saksağan gördü ve etrafta araştırma yapmak için dışarı çıktı. Sağa sola bakarken çimenlerin arasında yatan bir balık fark etti. Çimenlikte balık bulmak onun için gerçekten çılgıncaydı. Onun bahçeye nasıl girdiğine dair hiçbir fikri yoktu. Üstelik balık hâlâ yaşıyordu. Peki, bu nasıl mümkün olmuştu?

'BAHÇEYE NASIL GİRDİĞİNE DAİR BİR FİKRİM YOK'

Yakında bir su kaynağı olmadığı için durum garipliğini koruyordu. Kardiyoloji doktoru balığı alıp suyla dolu bir dondurucu çekmecesine koydu ve onu evcil hayvanı olarak sahiplendi. Alice adını verdiği balığa geçiçi bir yuva yapmıştı. Kedilerin ulaşamayacağı bir yere koyduktan sonra da bahçede bulduğu bu garip balık için güzel bir akvaryum aldı. Ben Beska, "Çimenlikte bir balık bulmak gerçekten çok garip. Onun bahçeye nasıl girdiğine dair hiçbir fikrim yok" dedi. 

Ben Beska, balığın çimenlerin üzerinde hareket ettiğini fark ettiğinde onu bırakamayacağını fark etmişti. Neredeyse ölmekte olan balık suya girdiği gibi etrafta yüzmeye başladı. Beska balığın hayatta olduğuna sevindiğini belirterek, "Sanırım ölümüne birkaç saniye kalmıştı, bu yüzden şanslı bir balık" dedi.

Beska, bir kuşun yakındaki bir göletten balığı alıp taşırken düşürdüğünden şüpheleniyordu. Ancak yakınlarda gölet bulunmadığını ve bu nedenle makul bir mesafe kat etmiş olması gerektiğini düşündü.

SAATLERCE HAYATTA KALABİLİRLER

Beska balığın birkaç dakika susuz kaldığını düşünse de bazı çalışmalar Japon balıklarının su olmadan da saatlerce hayatta kalabildiğini söylüyor. Oksijensiz sularda aylarca hayatta kalabilen Japon balıkları oldukça dayanıklı canlılardır. Bu düşük oksijenli ortamlarda balıklar zehirli laktik asidi etanole dönüştürerek solungaçlarından yavaşça yayılmasını sağlıyor.

Ancak bahçede bulunan gizemli Japon balığının oraya nasıl geldiği hâlâ net olarak bilinmiyor. Bir kuşun ağzından düşmesi düşünülen en yüksek olasılıklar arasında. Bununla birlikte Japon balığının gizemi, eski adı Twitter olan X'te de viral oldu ve Dr. Beska'nın balıkla ilgili ilk gönderisi 16 milyondan fazla izlenme aldı.

HESAP BİLE OLUŞTURULDU

Hatta bir X kullanıcısı, balık için 'alicebeska' kullanıcı adıyla ayrı bir hesap bile oluşturdu. Balığın hesabındaki bir gönderiye ise şöyle yazdı: "Ne kadar çılgın bir gündü, bir geziye rezervasyon yaptırdım ve kendimi kuzeydeki bir çimenlikte buldum? Lütfen, para iadesi istiyorum."

Dr. Beska artık bu balığı evde beslemek istiyor, hatta içinde rahatça yüzeceği daha büyük bir akvaryum ve muhtemelen Alice'e eşlik edecek başka bir balık satın almak da planları arasında.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.