Dünya‘Efsane’nin karanlık yüzü

‘Efsane’nin karanlık yüzü

27.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yeni çıkan bir kitap, Hollywood ikonu şarkıcı ve oyuncu Frank Sinatra’nın mafya ile sıkı bağları olduğu iddiasını kanıtlarıyla anlatıyor.

‘Efsane’nin karanlık yüzü

Eski FBI ajanı Mike Campi, 12 Kasım’da yayınlanacak “Mafyanın Devrilmesi” adlı kitabında, ABD’li efsanevi şarkıcı ve aktör Frank Sinatra’nın mafyayla bağlantılarını açıklıyor. 1998’de ölen şarkıcının mafyayla ilişkisi Hollywood efsanesine dönüşürken, “The Godfather” (Baba) filmindeki “Johnny Fontane” karakterinin onun hayatından esinlendiği öne sürülmüştü. ABD’deki organize suçlara yönelik en başarılı saldırılardan birine öncülük eden Campi, bu iddiayı destekleyen bol kanıt olduğunu söyledi. Campi, “Öncelikle, Sinatra’nın vaftiz babası ABD’li mafya ailesi Genovese’ye hizmet eden Willie Moretti’ydi” dedi. Ayrıca, İtalyan yetkililerin Sinatra’nın adını ve ev adresini gangster Charles ‘Lucky’ Luciano’nun mülkünde bulduğunu belirten Campi, şarkıcının Küba’daki Luciano’ya para dolu bir bavul teslim ettiğine dair iddiaların da bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

 

TETİKÇİYE TALİMAT

Kitaba göre, Sinatra, Genovese ailesiyle zıt düştükten sonra ailenin ikinci adamı Anthony Salerno tarafından New York’taki bir bodrumda gizli toplantıya çağırıldı. Campi’nin muhbirlerinden Genovese üyesi George Barone’ye Sinatra’yı öldürmesi talimatı burada verildi. Sinatra’nın toplantıda ağlayarak yalvarmasının ardından hayatının “bağışlandığı” iddia edildi. Campi, Sinatra’nın Genovese üyesi Louie ‘Dome’ Pacello ile de iyi arkadaş olduğunu öne sürdü. Polis sorgusunda Pacello’nun Sinatra’yı tanıyıp tanımadığını yanıtlamayı reddederek gönüllü olarak hapse atılmayı seçtiği belirtildi.

 

AİLESİ FİLMİ ENGELLİYOR

Yönetmen Martin Scorsese’nin 15 yıldır Frank Sinatra’nın “gerçek yüzünü” gösteren bir biyografi filmi çekmek istediği, ancak ailesinin buna izin vermediği bildirildi. Çekimlerin gelecek ay başlayacağı ve Leonardo DiCaprio’nun Sinatra’yı, Jennifer Lawrence’ın ise şarkıcının üçüncü eşi Ava Gardner’ı oynayacağı söylenmişti. Ancak çekimler iptal edildi. Scorsese ailenin aklında Sinatra’nın pembe gözlüklerle bakılan bir portresi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘Efsane’nin karanlık yüzü

Frank Sinatra, Chicago mafyasının üyeleriyle

FİLMCİYE TEHDİT

Campi kitabında Frank Sinatra’ya Oscar ödülü kazandıran 1953 yapımı “İnsanlar Yaşadıkça” filmine alınmasında bile mafyanın etkili olduğunu iddia etti. Sinatra’nın önce reddedilmesine rağmen film şirketi Columbia Pictures’ın başındaki Harry Cohn’un mafya tarafından tehdit edilmesiyle şarkıcının rolü aldığı belirtildi.

Yazarlar