Özge Yeşilören

Özge Yeşilören

info@ozgeyesiloren.com

Tüm Yazıları

Malzemeler:

*1 kutu mascarpone peyniri 350gr (tuzsuz labne de olur)

*3 yemek kaşığı krema

*2 yemek kaşığı agave şurubu (dilediğiniz tatlandırıcıyı tercih edebilirsiniz)

*Portakal kabuğu dilimleri (incecik doğranmış)

*1 yemek kaşığı kadar portakal suyu

*5-6 parça bisküvi

 

Yapılışı:

Öncelikle portakal kabuklarını incecik doğrayıp, suda 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Bunun sebebi kabuğun o acı tadını yok etmek. Hem de daha yumuşak bir hale gelmesini sağlamak. Sonrasında suyunu süzüyoruz.

Rondo içerisine; peynir, krema, agave şurubu ve portakal suyunu alıp bir tur çeviriyoruz. Ardından içine bisküvileri atıp, kısa bir tur daha çeviriyoruz. Bu kez kısa tutuyoruz ki bisküviler içinde minik parçalar halinde kalsın, yerken kıtır kıtır ağıza gelsin ve kurabiyeli dondurma etkisi yaratsın. Son olarak portakal kabuklarını ekleyip kaşık ile karıştırıyoruz. Ve ardından donduracağımız kaba döküp, derin dondurucuda 3-4 saat kadar donduruyoruz.

Haberin Devamı

 

Ev yapımı kurabiyeli portakallı dondurma

Afiyet olsun.