Malzemeler:
*1 kutu mascarpone peyniri 350gr (tuzsuz labne de olur)
*3 yemek kaşığı krema
*2 yemek kaşığı agave şurubu (dilediğiniz tatlandırıcıyı tercih edebilirsiniz)
*Portakal kabuğu dilimleri (incecik doğranmış)
*1 yemek kaşığı kadar portakal suyu
*5-6 parça bisküvi
Yapılışı:
Öncelikle portakal kabuklarını incecik doğrayıp, suda 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Bunun sebebi kabuğun o acı tadını yok etmek. Hem de daha yumuşak bir hale gelmesini sağlamak. Sonrasında suyunu süzüyoruz.
Rondo içerisine; peynir, krema, agave şurubu ve portakal suyunu alıp bir tur çeviriyoruz. Ardından içine bisküvileri atıp, kısa bir tur daha çeviriyoruz. Bu kez kısa tutuyoruz ki bisküviler içinde minik parçalar halinde kalsın, yerken kıtır kıtır ağıza gelsin ve kurabiyeli dondurma etkisi yaratsın. Son olarak portakal kabuklarını ekleyip kaşık ile karıştırıyoruz. Ve ardından donduracağımız kaba döküp, derin dondurucuda 3-4 saat kadar donduruyoruz.
Afiyet olsun.
R.Hakan Kırkoğlu
Yay'da dolunay neler söylüyor?
18 Mayıs 2024
Astrolog Seçkin İlbuğa
8 Mayıs 2024 Boğa Burcunda Yeniay: Yaratım eşittir potansiyel düşünce
16 Mayıs 2024
Kişisel Gelişim ve Enerji Eğitmeni Sevgi Keleş
Negatif hissettiren durumları kolaylaştıran ipuçları
16 Mayıs 2024
Oğuz Kara
Zaman yönetimi sanatı
15 Mayıs 2024
Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
13 Mayıs Haftası burç yorumları - Haftalık burç yorumları
13 Mayıs 2024