Gıda İsrafı

Gıda İsrafı

Son dakika gıda israfı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gıda israfı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gıda israfı haber sayfamızda...

Gıda İsrafı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 257 gıda israfı haberi bulunmuştur.
Güneşle donduracak ‘israf’ son bulacak
Güneşle donduracak ‘israf’ son bulacak Gıda israfına karşı dünyada aşevleri kurulmasına destek oldukları bilgisini veren Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Akın Garzanlı elektrik şebekesinin sorunlu olduğu ülkelere yönelik, gıda israfına karşı güneş enerjisiyle çalışan bir buzdolabı çıkardıklarını da söyledi.
22.04.2024 Ekonomi
Çöpteki servet! İsrafın bedeli: 1 trilyon dolar
Çöpteki servet! İsrafın bedeli: 1 trilyon dolar Ünlü şef Refika Birgül, İstanbul Kuzguncuk’ta çöp konteynerlerine girdi. Birgül, bağ bağ roka, maydanoz, poşette ekmek ve keke kadar sayısız gıda atığını çöpten çıkardı ve Milliyet aracılığıyla israfı önleme çağırsı yaptı.
22.04.2024 Gündem
BM: Her gün 1 milyarı aşkın öğün çöpe gidiyor
BM: Her gün 1 milyarı aşkın öğün çöpe gidiyor Yeni bir Birleşmiş Milletler raporuna göre, 2022 yılında dünya genelinde üretilen gıdanın yüzde 19'u çöpe gitti.
28.03.2024 Dünya
BM araştırması: Dünyada her gün 1 milyar öğün israf ediliyor
BM araştırması: Dünyada her gün 1 milyar öğün israf ediliyor Birleşmiş Milletler Çevre Programı tarafından yayınlanan rapor, 2022 yılında günde en az 1 milyar öğün israf edildiğini ortaya koydu.
28.03.2024 Dünya
“Ramazan'da artan alışverişler israfa yol açmasın”
“Ramazan'da artan alışverişler israfa yol açmasın” İsraftan ne kadar kaçınılırsa fiyatların o kadar aşağı düşeceğini hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemizde ne yazık ki her gün 6 milyon ekmek israf ediliyor. Gün boyu oruç tutup nefsimizi terbiye ederken bir lokma ekmek bulamayan insanların halinden anlamak için bu dönemde başta ekmek ve pide olmak üzere gıda israfından mümkün olduğunca kaçınmalıyız” dedi.
9.03.2024 Ekonomi
‘Sorumlu turizm’ atağı...
‘Sorumlu turizm’ atağı... Yeni dönemde çevreye duyarlı, su ve atık yönetiminde ‘sorumlu turizm’ için çalışmalar yürütülecek.
20.10.2023 Ekonomi
Bakan Yumaklı: Ülkemizde 18,2 milyon ton civarında gıda israf ediliyor
Bakan Yumaklı: Ülkemizde 18,2 milyon ton civarında gıda israf ediliyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Dünya genelinde, her yıl üretilen gıdanın üçte biri kayba uğruyor ya da israf ediliyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) Küresel Gıda Kaybı ve İsrafı Raporu'na göre; dünya genelinde her yıl yaklaşık 1,3 milyar ton gıda israf ediliyor. Ülkemizde ise bu rakam 18,2 milyon ton civarında bulunuyor" dedi.
28.09.2023 Gündem
Laboratuvar meyvesi insanlığı kurtarabilir
Laboratuvar meyvesi insanlığı kurtarabilir Bilim insanları, dünyanın karşı karşıya olduğu gıda krizine karşı laboratuvarda meyve yetiştirmeye başladıklarını duyurdu.
8.09.2023 Dünya
Gıdada sıfır atık için dijital hamle zamanı
Gıdada sıfır atık için dijital hamle zamanı Gıda israfı küresel boyutta bir sorun. Yerli girişim Yenir, gıda ve gıda dışı ürünlerin israfını engellemeye yönelik adımlar atıyor. Sıfır atığa destek olan girişim gözünü yurt dışına da çevirdi...
9.04.2023 Milliyet Executive
Yemeksepeti’nden ilklerle ve rekorlarla geçen, dolu dolu 2022 yemek istatistikleri
Yemeksepeti’nden ilklerle ve rekorlarla geçen, dolu dolu 2022 yemek istatistikleri Türkiye’nin 81 ilinde 80 bine yakın iş ortağı restoran, mahalle esnafı ve yüzlerce market deposuyla 30 milyonu aşkın kullanıcısına hizmet veren Yemeksepeti, 2022 yılını yeni ilkler ve rekorlarla tamamlıyor.
2.01.2023 Advertorial
Atıklar kompost ve mama oluyor
Atıklar kompost ve mama oluyor Geri dönüştürülmeyen organik atıkların kompost, hayvan maması olarak geri kazandırılmasını sağlayan makineler üreten Procompo, evlere yönelik makine yapacak.
11.10.2022 Ekonomi
29 Eylül ‘Uluslararası gıda kaybı ve israfı farkındalık günü’: Gıdanın geleceği burnumuzda!
29 Eylül ‘Uluslararası gıda kaybı ve israfı farkındalık günü’: Gıdanın geleceği burnumuzda! Bugün ‘Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü’. Türkiye’de binlerce insan yetersiz beslenme nedeniyle sağlık sorunu yaşarken, diğer yandan kişi başı yılda ortalama 93 kilo gıdayı çöpe atıyoruz.
29.09.2022 Gündem
Açlığa rağmen AB gıdayı çöpe atıyor
Açlığa rağmen AB gıdayı çöpe atıyor Dünyada her dört saniyede bir kişi açlıktan ölürken, Avrupa Birliği’nin ithal ettiğinden daha fazla gıdayı çöpe attığı bildirildi.
21.09.2022 Dünya
Tabağın boş tarafını görmek
Tabağın boş tarafını görmek Her yıl dünyada üretilen gıdaların yaklaşık üçte biri kayıp veya israf ediliyor. Bu israfın küresel ekonomiye maliyeti yaklaşık bir trilyon dolar. Küresel sera gazı emisyonuna etkisi ise yüzde sekiz civarında ölçülüyor.
20.09.2022 Ekonomi
Gıda israfına karşı ‘podcast’ serisi başlattı
Gıda israfına karşı ‘podcast’ serisi başlattı Yemeksepeti, iklim değişikliği ve gıda israfı konularında bilinç oluşturma amaçlı yayın çalışmalarına ‘Aklımdaki Yarın’ adlı podcast yayınları ile destek veriyor.
17.09.2022 Ekonomi
Türkiye’de yılda 7.7 milyon ton gıda çöpe gidiyor
Türkiye’de yılda 7.7 milyon ton gıda çöpe gidiyor Dünyada her yıl üretilen 1.3 milyar ton gıdanın çöpe gittiği belirtilirken, Türkiye’de bu rakamın 7.7 milyon ton olduğu tahmin ediliyor.
12.08.2022 Ekonomi
İslam ülkeleri, tarımsal emtia borsalarını  daha güçlü kılmalı
İslam ülkeleri, tarımsal emtia borsalarını daha güçlü kılmalı İzmir’de tarımsal emtia borsalarının önemini ve ticarete katkısını konuşmak üzere geçtiğimiz günlerde Wyndham Grand İzmir Özdilek’te bir toplantı düzenlendi...
5.08.2022 Ege
Dünyayı tükettik
Dünyayı tükettik Doğal kaynakların kullanımını ölçerek Dünya Limit Aşımı Günü’nü hesaplayan Küresel Ayak İzi Ağı’na göre, 2022’ye ait kaynaklar 28 Temmuz itibarıyla bitti!
29.07.2022 Dünya
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “İsrafla mücadele tarladan başlamalıdır”
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “İsrafla mücadele tarladan başlamalıdır” Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ülkemizde ve dünyada yaşanan gıda kayıpları ve israfına ilişkin, "Üretilen her ürünün bir gramı dahi israf edilmeyecek kadar değerlidir" dedi.
18.07.2022 Ekonomi
Her yıl 18 milyon ton gıda israf ediliyor
Her yıl 18 milyon ton gıda israf ediliyor Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, gıda fiyatlarındaki artışta birçok önemli faktörün olduğunu belirterek, “Her yıl dünyada 1.3 milyar ton, ülkemizde ise 18 milyon ton gıdayı israf ediyoruz. Küresel olarak yaptığımız gıda israfı, tarımsal üretimin 3’te 1’i” dedi.
8.06.2022 Ekonomi
TÜSİAD Başkanı Turan: Her yıl 18 milyon ton gıdayı israf ediyoruz
TÜSİAD Başkanı Turan: Her yıl 18 milyon ton gıdayı israf ediyoruz Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, gıda fiyatlarındaki artışta birçok önemli faktörün olduğunu belirterek, "Her yıl dünyada 1,3 milyar ton, ülkemizde ise 18 milyon ton gıdayı israf ediyoruz. Küresel olarak yaptığımız gıda israfı, tarımsal üretimin 3'te 1'i" dedi.
7.06.2022 Ekonomi
Yumurta kabuğu raf ömrünü uzattı
Yumurta kabuğu raf ömrünü uzattı Arkim Kimyevi Maddeler, yumurta kabuğundan geliştirdiği gıda koruyucularıyla gıdaların raf ömrünü uzatıyor. Son beş yılda 38 milyon kilogram gıda israftan kurtarıldı.
7.06.2022 Ekonomi
Banvit BRF inovasyonla büyüyecek
Banvit BRF inovasyonla büyüyecek Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz şirketin güçlü mali yapısı, stratejik yönetim adımları ve yaptıkları yatırımlarla 2022 yıl sonunda daha başarılı sonuçlar elde etmeyi hedeflediklerini söyledi
6.06.2022 Milliyet Executive
Poşetsiz alışverişe 4 milyon çanta hediye
Poşetsiz alışverişe 4 milyon çanta hediye Dünya Çevre Günü’nü etkinliklerle karşılayan Migros, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın da desteği ile 5 Haziran’da mağaza ve online kanallarından alışveriş yapan müşterilerine çok kullanımlı alışveriş çantası hediye ediyor. Konuyla ilgili açıklamada şu bilgiler verildi:
4.06.2022 Ekonomi
‘Malzeme değil yapımı önemli’
‘Malzeme değil yapımı önemli’ 15 ilde faaliyet gösteren Aşçı Çırağı Eğitimi 5 bin genci meslek sahibi yapacak. Kursiyerlere deneyimlerini anlatmak için Türkiye’ye gelen Kolombiyalı şef Charlie Otero, “Mutfağın iyileştirici gücüne inanıyorum. Yemeğin neden yapıldığı değil nasıl yaptığınız önemli” dedi.
11.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gıda İsrafı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.