Foça Jandarmanın 185'inci kuruluş yıl dönümü için Karaburun'dan Foça'ya yüzdü

Jandarmanın 185'inci kuruluş yıl dönümü için Karaburun'dan Foça'ya yüzdü

02.07.2024 - 11:26 | Son Güncellenme:

Jandarmanın 185'inci kuruluş yıl dönümü için Karaburun'dan Foça'ya yüzdü

Jandarmanın 185inci kuruluş yıl dönümü için Karaburundan Foçaya yüzdü

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)-JANDARMA Genel Komutanlığı'nın kuruluşunun 185'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte Jandarma Üsteğmen Emre Öztürk İzmir'in Karaburun İlçesi kıyılarından denize girerek yaklaşık 23 kilometre mesafedeki Foça ilçesi kıyılarına yüzdü. 6 saat süren zorlu parkur boyunca sadece içme suyu desteği verilen Öztürk'ü Foça'da 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinliklerinin düzenlendiği Küçükdeniz Limanı sahilinde yüzlerce kişi karşıladı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşunun 185'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlik kapsamında, Jandarma Üsteğmen Emre Öztürk, dün, saat 11.40'ta Karaburun Bodrum Plajı'ndan denize girerek 2 sahil güvenlik ve 1 gözlemci botu eşliğinde Foça'ya yüzmeye başladı. Rüzgarı ve dalgalı olmasıyla ünlü etap oldukça sakindi. Kuşbakışı 20.1 kilometre olan ancak sapmalarla birlikte 23 kilometreyi bulan etabı Öztürk, planlanandan yarım saat önce 6 saatte tamamladı. 1 Temmuz Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programının yapıldığı alanda sahile çıkan Jandarma Üsteğmen Emre Öztürk'ü Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, ilçe sivil ve asker protokolü ile yüzlerce vatandaş karşıladı. Kaymakam Türköz; yakınlarının büyük heyecanla beklediği, vatandaşların coşkuyla alkışladığı Emre Öztürk'ü boynuna taktığı mini çelenk ve çiçeklerle kutladı.

Jandarma Okul Komutanlığı Yüzme Takımı sporcusu olduğunu belirten Jandarma Üsteğmen Emre Öztürk; 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşunun 185'inci yıl dönümünü kutladığını söyledi. Emre Öztürk, "Komutanlığımızın kuruluşunun 185'inci yılı nedeniyle düzenlediğimiz bu etkinlikte Karaburun'dan Foça'ya 23 kilometre yüzdüm. Bitirdiğim için ve bu teşkilatta görev yatığım için onurlu ve gururluyum. Vatanın her yerinde milletimizin emrindeyiz. Jandarma 185 yaşında" dedi.

Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Foça Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı'nda açılan stantlarda Jandarma'nın ifa ettiği görevleri, kullandığı cihaz, silah ve materyaller tanıtıldı. Akşam saatlerinde aynı meydanda Jandarma Komando Okulu Bando Orkestrası bir konser verdi.(DHA)

FOTOĞRAFLI