İzmirAMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması ödülleri sahiplerini buluyor

AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması ödülleri sahiplerini buluyor

12.10.2022 - 16:55 | Son Güncellenme:

AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması ödülleri sahiplerini buluyor

AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması ödülleri sahiplerini buluyor

İZMİR, (DHA) - TÜRKİYE'nin doğal taş ihracatında lider konumda olan, ihracatının yüzde 80'inini işlenmiş ürün olarak ihraç eden Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle bu sene 3'üncüsünü düzenlediği AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması'nda finalistler 14 Ekim'de açıklanıyor.

AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması'nda finalistler 14 Ekim'de açıklanıyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, "Katma değerli ürün ihracatını artırmak amacıyla, doğal taş sektöründe mimarlar ve tasarımcılar arasında köprü görevi gören AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışmamızı bu yıl 3'üncü kez düzenliyoruz. Profesyonel kategoride 237, öğrenci kategorisinde 168 ve sınırsız kategorisinde 15 başvuru olmak üzere 400'ün üzerinde başvuru aldığımız yarışmamızın ödül törenini 14 Ekim'de yine Efes Antik Kenti'nde sektörümüzün gala gecesi olarak geniş bir katılımla gerçekleştireceğiz" dedi.

'SKALAMIZI GENİŞLETEREK AMORF MODÜLER'İ DE EKLEDİK'
Alimoğlu, "Öğrenci, Profesyonel ve Sınırsız kategorilerdeki katılımcı portföyünden de anlaşılacağı üzere, yarışmamız klasik bir mimarlık yarışması değil, tasarımla ve üretimle ilgili tüm branşlara açılmış, doğal taşı hayatın her alanında kullanılmasına yönelik tasarımlara ulaşmanın hedeflendiği bir yarışmadır. Modern, yeni nesil dış mekan ve iç mekan mobilya, aksesuar ve uygulamalarıyla ilgili proje ve tasarımların yer almasının yanı sıra bu sene daha kreatif, fonksiyonel, bir bileşeni tüm alanlarda kullanabilecekleri tasarım projelerinin yer alması için skalamızı genişleterek AMORF Modüler'i de ekledik" dedi.

'GELECEKLERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'
AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması'nda yer alan tasarım projelerinde dünyanın yeni dinamiği sürdürülebilirliği de gözettiklerini vurgulayan Alimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Mermer artıklarının değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılması, çevre dostu olma ve çevre normlarına uygunluk sağlaması da bizim için çok önemli bir kriterdi. Geçen sene dereceye giren yarışmacılarımız tasarımlarını EİB desteğiyle ürettirme fırsatı elde ederken, dünyanın önde gelen okullarında yurtdışı eğitim bursu şansı yakaladı. Nakdi ödüllerden ziyade yurtdışı eğitim bursu ve Ürün ve İş Geliştirme Mentörlüğü ödülleri yarışmacılarımızın gelecekleri için çok önemli. Finale kalan projeler arasından seçilen bir projeye 1 yıllık ürün ve iş geliştirme mentörlüğü sağlıyoruz. Tecrübe aktarımı hem networklerini genişletmelerini sağlayacak hem de kariyerlerinde onlarca adım ileri taşıyacaktır. Bugün ülkemizi dünyada temsil eden Türkiye'nin gururu olan tasarımcılarımız bu yarışmalarımızdan çıkıyor. Tasarıma yaptığımız yatırımlarla doğal taş ihracatında işlenmiş ürün payını Türkiye genelinde yüzde 80'e, Ege Bölgesi'nde de yüzde 90'a çıkarmayı amaçlıyoruz." (DHA)

FOTOĞRAFLI