MerkezHatay'da gastronomi çalıştayı

Hatay'da gastronomi çalıştayı

23.11.2019 - 13:25 | Son Güncellenme:

Hatay'da gastronomi çalıştayı

Hatayda gastronomi çalıştayı

Mehmet EZER/HATAY,(DHA)- HATAY'da İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde Hatay Gastronomi Çalıştayı gerçekleştirildi.
Valisi Rahmi Doğan başkanlığında Arkeoloji Müzesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen çalıştayda kentin yemek kültürünün ve çeşitlerinin yanı sıra lezzetlerinin en iyi şekilde tanıtılıp pazarlanması amacı ele alındı.  Gastronomi alanında iddialı bir şehir olduklarını anlatan Vali Doğan, "Kentimiz aynı zamanda tarih ve kültürde de iddialı. Dolayısıyla eğer varsa eksiğimiz bunu burada, heyetin tartışmalarla, konuşmalarla, görüşleriyle ifade etmesi lazım. Çünkü biz bu iddiamızı ispat etmek ve bize gelen misafirleri de mutlu, mesut bir şekilde göndermek istiyoruz. Hatay'ın lezzetleri tartışmasız onda hiç kimsenin şüphesi yok. Hatay'ın gerçekten isminin büyük bir imajı var. Kenti görmemiş insanlara Hatay denildiğinde hemen ilk akla gelen şey lezzetli yemekleri oluyor. Bu gerçekten büyük bir değer. Hatay'a gelen insanların gittikleri mekanlardan mutlu ayrılmaları, mutlu olarak dönmeleri en temel hedeftir" dedi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI