GaziantepYeni Adım Derneği'ne yeni statü

Yeni Adım Derneği'ne yeni statü

17.11.2022 - 10:02 | Son Güncellenme:

Yeni Adım Derneği'ne yeni statü

Yeni Adım Derneğine yeni statü

GAZİANTEP, (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla “Kamu Yararına Çalışan Dernek' statüsü verilen Yeni Adım Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Gaziantep Valisi Davut Gül’ü ziyaret etti. Dernek Başkanı Feyzullah Kıyak, bundan sonra yüklerinin daha ağır olacağının bilinciyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Yeni Adım Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, kamu yararına çalışan dernek statüsüne kavuştu. Yeni statünün resmileşmesinin ardından Feyzullah Kıyak başkanlığındaki dernek yönetimi Gaziantep Valisi Davut Gül'ü ziyaret etti. Ziyarette Vali Gül'e derneğin çalışmalarına ilişkin bilgi veren Feyzullah Kıyak, her türlü çalışmada gönüllüğü esas aldıklarını belirterek, “Bizler bir avuç gönüllü arkadaş olarak uzun yıllardır toplumun derdini dert edinmeye çalışıyorduk. 2015 yılında bu çalışmamızı kurumsal bir yapı altında sürdürmeye karar verdik ve Yeni Adım Derneği’ni kuruluşunu gerçekleştirdik. Yeryüzünde iyiliğin yayılması adına çıktığımız bu yolda Gaziantep için, Türkiye için, insanlık için elimizden geleni yapmaya çalıştık. O günden bu yana Gaziantep halkı bize büyük bir destek verdi. Bu güven ve destekten dolayı tarafımıza verilen “Kamu Yararına Çalışan Dernek" statüsü, Gaziantep’te bu işe omuz veren herkese verilmiştir, tüm Gazianteplilere verilmiştir" dedi.

Dernek olarak gençlerin her alanda donanımlı olması için projeler yürüttüklerinden bahseden Kıyak, "Geleceğimiz olan gençlerimizin her alanda donanımla hale gelmesi için teşvik edici projeler yapıyoruz. Milli ve manevi eğitimleri ile toplumun ıslahı için çalışmalar yürütüyoruz. Bu minvalde de öğrenci gençlerimizin yanı sıra, çalışan ve kenar semtlerde oturan gençlerimizi okumaya, düşünmeye teşvik etmek ve onların sorumluluk almasına yönelik projeler yürütmekteyiz" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI