16.04.2025 - 10:32 | Son Güncellenme:
AA / Abdulkerim S. B. Topaloğlu
ADANA (AA) - Adana'da, terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık E.M. ile avukatı katıldı.
Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın terör örgütü tarafından düzenlenmiş sözde kimliğinin bulunduğunu, eylem ve faaliyetlerini yürütürken kod isim kullandığını, DEAŞ içerisinde aktif faaliyet yürüttüğünü ve dijital materyallerinde örgüt mensuplarına ait çok sayıda fotoğrafın tespit edildiğini belirterek, E.M'nin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.
Savunması alınan sanık E.M, terör örgütü DEAŞ'a katılmadığını ve silahlı eğitim almadığını ileri sürerek tahliye ve beraat talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Survivor 2023 şampiyonu Nefise Karatay, yeni bir ilişkiye yelken açtı. Karatay, sürpriz aşkın ilk karelerini sosyal medya hesabından paylaştı.