Turşuluk, sofralık, dolmalık... Acı lezzetine doyulmuyor!
Kilis'in Suriye sınırında bulunan ve Türkiye'de biber üretimi açısından 2'nci sırada yer alan Elbeyli ilçesinde, hasat dönemi başladı. Hasadı yapılan biberler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere gönderiliyor. Dolmalık, turşuluk, sofralık olarak tüketilen biberler acı lezzeti ile meşhur...
3

Bu yıl verim de rekolte de çok iyi
Biber üreticisi Mesut Yavuz, biber fidelerini mart ayında diktiklerini ifade ederek, "11 ayın sonuna kadar hasatlarımız devam ediyor.
4

Doğu ve Güneydoğu, İç Anadolu bölgelerine biber gönderiyoruz. Bu yıl verim ve rekolte çok iyi" dedi.
5

Kilosunu 1.20 liradan veriyorlar
Yavuz, biberin fiyatının geçen yıla oranla biraz düşük olduğunu ifade ederek "Bu yıl kilosunu 1.20 liradan tarladan veriyoruz.
6

Biberimizin cinsi dolmalık, turşuluk, sofralıkta tüketiliyor.
7

Sadece Elbeyli ilçesinde 8 bin dönüm üzerinde biber üretimi yapılıyor.
8

Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Osmaniye, Adana, Gaziantep, Kayseri başta olmak üzere çok sayıda ile gönderiliyor" diye konuştu.
9
