Domates, sağlığa birçok yararı olan beto karoten ve likopen gibi antioksidanlar açısından zengindir. Tüm domatesler 'Solanum lycopersicum' bitkisinin meyvesidir ancak günümüzde yemeklerde sebze olarak kullanılır. Birçok kişi genellikle yemeklerde veya kahvaltıda kırmızı domates tercih etse de, sarı, turuncu ve mor gibi renklere sahip çeşitleri de bulunur. Dünyada binlerce domates çeşidi olsa da, bunlar genel olarak herkesin neredeyse bildiği ve satın aldığı 7 popüler türe ayrılıyor. Peki bu 7 domates çeşidi neler? Nasıl yenir? Yemeklerde nasıl kullanılır? Bu soruların cevabını öğrendikten sonra domatesi daha doğru tüketecek ve yemeklerde daha doğru kullanacaksınız! İşte detaylar... MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL