Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2036 Olimpiyatlarını kente getirmek için Paris’te açtığı İstanbul Evi’nin ana sponsoru İş Bankası... 

Belediye CHP’li.. İş Bankasının yüzde 28’9’u CHP’ye ait. 11 yönetim kurulu üyesinin 4’ünü CHP atıyor! Yani bankanın CHP’li bir belediyeye sponsor olmasında şaşılacak bir şey yok. Bir nevi partili dayanışması yapıyorlar. 

Paris’e bankanın sponsorluğunda götürülen gazeteciler bile parti komiseri gibi isimler! Biri daha dün kurultayda eski genel başkana karşı yenisini desteklediğini övünerek anlatıyordu! 

Haberin Devamı

Bir siyasi partinin kendine ait bankası olursa, o banka partinin belediyesine de gazetecisine de sponsor olur. Alış artık bunlara Türkiye! Tabii asıl üzerinde durulması gereken mevzuları da atlama. 

Mart ayının ortaları.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankaların emekliye verdiği promosyon ödemelerinin 2 katına çıkarılması talimatı veriyor. Emekli aylığı alan bir vatandaşın cebine 8 bin ila 12 bin lira arasında ilave para girecek. 

Bütün kamu bankaları hemen harekete geçiyor. Emeklilerin güncellenen promosyon tutarları hesaplarına yatırılmaya başlanıyor. Fakat bazı özel bankalar resmen ayak diriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gelen şikayetlerden anlaşılıyor ki, İş Bankası da bu bankalar arasında! 

Bakanlık bürokratları hemen bankayla irtibata geçiyor. Bankadan Bakanlığa “Yönetim Kurulumuz toplanamadığı için emekli promosyonlarının artırılması kararını alamadık” cevabı veriliyor! 

Ortada aşırı tuhaf bir durum var.. Yerel seçim kampanyasını emekli maaşının yetersizliği üzerine kuran CHP’nin bankası emeklinin cebine girecek promosyonu artırmaya yanaşmıyor! 

Emeklilerden gelen yoğun şikayet üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, banka yönetimine iletilmek üzere sert bir uyarıda bulunuyor. Bunun üzerine yönetim kurulu acilen toplanıyor. Ve alması gereken kararı gecikmeli olarak alıyor. ( O uyarının içeriği bizde kalsın.) 

Dünyada bankası olan siyasi parti var mı bilmem ama bizde var! Ve ortaya böyle tuhaflıklar çıkabiliyor! Bankanın olimpiyatlar için belediyeye sponsor olmasına itirazım yok. Ancak yönetim kuruluna siyasi parti tarafından temsilcisi atanan banka olmaz. Olursa o banka olimpiyat evine gösterdiği ilgiyi emekliye göstermez. Çünkü siyasetin dinamikleri buna izin vermez. 

Haberin Devamı

Atatürk ve Bayrak için DEM’den istifa eden Başkan’a mı karşısınız? 

AK Parti’ye katılan Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, 31 Mart’ta DEM Parti’den seçildi. 

29 Nisan’da “Bayrağımıza, Atatürk ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir” diyerek partisinden istifa etti. Bir süre bağımsız kaldıktan sonra da AK Parti’ye geçti. 

Sen misin AK Parti’ye geçen! Bir taraftan DEM’liler diğer taraftan sözde Atatürkçü muhalifler Begit’i adeta linç ediyor. 

Hadi DEM’i anlıyoruz. Onların neden tepki gösterdiği malum. Muhalefete ne oluyor? DEM’den seçilen bir Başkan’ın Bayrak, Atatürk ve Cumhurbaşkanı hassasiyetiyle hareket etmesi sizi niye rahatsız ediyor? Sizin 14 Mayıs öncesinde göstermediğiniz tavrı o bugün cesaretle gösterdi diye mi bu karın ağrınız?