İçinde ofislerin yanı sıra podcast, videocast odaları, kış bahçesi, ortak dinlenme ve çalışma alanları, süitler bulunan bir ‘iş hanı’ olan Assembly One Tower, Ankara’da açıldı.
Bir çatı altında pek çok meslek mensubunu buluşturan, herkesin kendi işini yaptığı ancak birbirleriyle de etkileşim içinde bulunduğu hanlar, coğrafyamızın en eski iş yapma gelenekleri arasında yer alır. Birlikte olduğumuzda iki artı ikinin dörtten çok fazla ettiğini yeniden keşfettiğimiz son dönemlerde köklerimizdeki hancılık kültürü de çeşitli projelerle yeniden hayat bulmaya başladı.
Onlardan biri Ankara’da hayata geçti. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen projeyle Assembly Buildings, Ankara One Tower AVM’nin 8 bin metrekarelik bölümünü dönüştürerek, değişen iş yaşamı ihtiyaçlarının tümünü karşılayan tam donanımlı bir iş ve yaşam merkezi kurdu.
Assembly Buildings Kurucu Ortağı İsmet Öztanık ve Yiğit Şatıroğlu ev sahipliğinde gerçekleşen açılış daveti Ankara diplomasi, iş ve sosyal hayatından önemli isimleri bir araya getirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Endonezya Büyükelçisi Lalu Muhammed Iqbal, Birleşik Krallık Büyükelçisi Ajay Sharma ve eşi Evren Birdal Sharma, Kanada Büyükelçisi Jamal Khokhar ile Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran davete katılan isimler arasında yer aldı.
Verimlilik ve paylaşım
Assembly Buildings Kurucu Ortağı İsmet Öztanık, One Tower ile ilgili olarak “8 bin metrekarelik bir alana konumlanan Assembly One Tower ile Ankara iş dünyasına yepyeni bir çalışma deneyimi sunuyoruz. Sosyal, iş, diplomasi ve kreatif endüstrilerden üyeleri ve etkinlik katılımcılarını bir araya getiriyoruz. Günümüz hibrit çalışma ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tasarlanan ortak çalışma alanları, lounge’lar, hazır ofisler, 500 metrekareye kadar dubleks loft tipi özel teraslı ofisler, restoranlar gibi seçeneklere ev sahipliği yapıyoruz. Amacımız verimlilik, paylaşım ve kaynakların sürdürülebilirliğini devam ettirmek ve iş hayatının en önemli ihtiyacı networkler’le ve sosyal dayanışmayla üreten bir ekosistemi devam ettirmek” yorumunu yaptı.
Başkente yakıştı
Üyelerin sürdürülebilir bir değer yaratmasının öneminin altını çizen Öztanık, “Bu ekosistemde, ticari geleneğimizin çatısını oluşturan hancılık kültürünün sosyokültürel pratiklerini de modern bir pencereden entegre ediyoruz” dedi.
Assembly Buildings kurucu ortağı Yiğit Şatıroğlu ise One Tower projesi ve açılış ile ilgili olarak, “İş ve yaşam ayrımının kalktığı yeni normalimizde, Assembly’nın yarattığı mekân, içerik ve servis olanaklarının en güncel örneğinin, bu coğrafyanın en etkin başkentinde gerçekleşiyor olmasından çok heyecanlıyım. Öte yandan, gayrimenkul sektörü için, Assembly One Tower’ın global ölçekte çok değerli bir ‘yeniden işlevlendirme’ projesi örneği olmasından mutluluk duyuyorum” dedi.
İncelikli tasarım
Ankara iş dünyasının diğer şehirlerden ayrılan, bürokrasi ve uluslararası ilişkiler trafiğine uyum sağlayacak ve geliştirecek şekilde Urbanjobs ve Assembly iş birliğinde incelikle tasarlanmış Assembly One Tower, her ihtiyaca cevap verecek ofis seçenekleri, farklı konseptlerde restoranları, “podcast” ve “videocast” odası, farklı davet ve lounge alanlarını da içinde barındırıyor. Teknoloji, finans, yönetim, liderlik, girişimcilik, wellbeing, sanat ve tasarım başlıklarında farkındalığı olan, kendini geliştirmek isteyen her kişi veya kuruma hitap eden Assembly One Tower açılış etkinliği ile de bu çeşitliliği vurgulayacak şekilde gerçekleşti.
Paneller düzenlendi
Ses getiren açılış etkinliğinde, dünya vatandaşı olan Türk kadınlarının global kız kardeşlik çemberi olan TurkishWIN kurucusu Melek Pulatkonak, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe ve Ankara Şubesi Başkanı Nurcan Sunay ile bilim insanı Prof. Dr. Bilge Demirköz’ün katılımcı olduğu Milyon Kadına Mentor Paneli gerçekleşti. Gün boyu farklı içeriklerde podcast kayıtlarının alındığı podcast ve videocast stüdyosunda gerçekleşen ilham veren sohbetler Assembly Buildings Spotify hesabında dinlenebilir olacak. Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi USLA’nın ikramlarının servis edildiği açılışta Homemade Aromaterapi ve Melez Tea markalarının deneyim noktaları davetlilerden ilgi gördü.
Sosyal girişimler ödüllendirildi
Kale Grubu’nun, yaşadığı dünyaya ve çevreye karşı kendini sorumlu hisseden ve bu uğurda hayatları iyileştirmek için harekete geçme cesaretini gösteren sosyal girişimcilere destek olmak, onların yarattığı pozitif etkiyi çoğaltmak amacıyla hayata geçirdiği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı, geride bıraktığı beş yılda desteklediği sosyal girişimcilerle, ekosistemde 24.5 milyon TL’lik katma değer yarattı.
Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, ülkemizdeki sosyal girişimcilerin sayısının artması gerektiğini belirterek, “İbrahim Bodur’un oluşturduğu özgün kalkınma modelinden aldığımız ilhamla sosyal fayda üreten ve ülke ekonomisine katkıda bulunan bir şirket olarak, yolumuzun sosyal girişimcilerle kesiştiğini gördük, bu girişimlerin büyümesi için desteklenmesine katkı sunmayı amaçladık. Bu yıl altıncısını gerçekleştirdiğimiz İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı ile sosyal etki bırakabilecek bir program tasarladığımız için de mutluyuz. Programın geride kalan beş yılın muhasebesini çıkarmak için bir etki analizi hazırladık. Bu etki analizi, bize, Kale Grubu ile iş birliğini kalıcı hale getiren ve ekosistemi güçlendiren sosyal girişimcilerin bilinirliklerini artırdıklarını ve etki alanlarını genişlettiklerini gösterdi. Beş yılda desteklediğimiz sosyal girişimcilerle birlikte, ekosistemde 24.5 milyon TL’lik katma değer yarattık. Katılımcılardan alınan geri bildirimler, programın giderek daha kapsayıcı ve güçlü olduğunu ortaya koyuyor” dedi.
300’e yakın başvuru
Impact Hub Istanbul’un desteğiyle düzenlenen programda 300’e yakın başvuru arasından yapılan değerlendirme sonucunda, Erken Aşama kategorisinde ‘Esmiyor’, İleri Aşama kategorisinde ‘Up School’, İş Birliği kategorisinde ‘This Mana & Yargıcı’, Gençlik kategorisinde ise ‘Biriktir’ ödüle değer bulundu.