Uluslararası Food Fest Antalya Gastromi Festivali eylül başında kapılarını açacak. Dünyaca ünlü şeflerin ağırlanacağı festivalde; sergiler, ürün tanıtımları, workshoplar, paneller, söyleşiler ve yarışmalar var...
Antalya Büyükşehir Belediyesinin; Antalya’yı gastronominin de başkenti yapma hedefi ile geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikincisi 1-3 Eylül tarihleri arasında Karaalioğlu Parkı’nda yapılacak. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından konukların ağırlanacağı festival, pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Aralarında Michelin yıldızlı şeflerin de olduğu pek çok başarılı ismi Antalya’da buluşturacak olan festivalde; sergiler, coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı, workshoplar, paneller, söyleşiler ve yarışmalar düzenlenecek.
Söyleşiler ve workshoplarda; Marc Segarra, Yoshizumi Nagaya, Ernesto Ventos, Juanjo Losada, Claudio Chinali, Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna, Arda Türkmen, Cüneyt Asan, Rafet İnce, Mehmet Özer, Aykut Üner,Mevlüt Özkaya, Serkan Aksoy, Ömür Akkor gibi dünyaca ünlü birçok şef ve gastronominin başarılı isimleri yer alacak.
Dayanışma mutfağı
Festivalde ayrıca, deprem felaketinden etkilenen şehirlerimizin ünlü mekanları ile tadım aktivitelerinin gerçekleştirileceği ‘Dayanışma Mutfağı’ kurulacak. Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Muhittin Böcek “Göreve geldiğimizde, cennet güzellikleriyle turizmin başkenti olan ‘Antalya’mızı kültür-sanatın, tarımın ve gastronominin de başkenti yapacağız’ demiştik. Bu güzel şehrin sahip olduğu değerleri dünyaya tanıtmak; onları, var olan güzelliklerini koruyarak geliştirmek, büyütmek ve ileriye taşımak için durmaksızın çalıştık ve verdiğimiz sözleri bir gün bile unutmadık. İşte bu düşünceler ışığında, şehrimizi gastronominin de başkenti yapma hedefi ile geçtiğimiz yıl, Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’ni hayata geçirdik. Güzellikleri ile dünyayı kendine hayran bırakan şehrimizin lezzetlerini de dünya markası haline getirmek için önemli bir adım attık” dedi.
Yörük mutfağı da tanıtılacak
Antalya’nın yerel ürünlerinin ve yemeklerinin eşsiz bir hazine olduğunu ifade eden Başkan Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu muhteşem hazineyi dünyaya tanıtırken, aynı zamanda korumak ve geleceğe de miras bırakmak istediklerini dile getirdi. Başkan Muhittin Böcek’in konuşmasının ardından söz alan festivalin içerik direktörü Gökmen Sözen, bu sene yörük mutfağını da tanıtacaklarını söyledi. Antalya’daki basın toplantısının ardından düzenlenen etkinliklerde Başkan Muhittin Böcek ile Şef Arda Türkmen, Antalya’nın coğrafi işaretli ürünü olan susamın hikayesini anlatarak piyaz, kabak tatlısı ve hibeş yaptılar.
Sağlıklı yaşam her mevsim her yerde
Beslenme modelimiz hayatımızdaki her şeyi etkiliyor. İnsanlar sürekli kilo vermek istiyor, zayıf olan daha da incelmek istiyor.
“Bedenini duymadan, dinlemeden ne istediğini bilemezsin” bu sözler diyetisyen Güneş Aksüs’e ait. İşin uzmanı olarak sözleri önemli; “Size uygun olmayan diyet listeleri veya beslenme uzmanı olmayan kişilerin yaptıkları zayıflama diyetleri ile insanlar metabolizmaları ile oynuyor.
İncecik olmak yerine, iyi hissetmek ideal aralıkta kalabilmek ve bağışıklık sistemini koruyabilmek önemli. Mutsuz bir şekilde aç kalarak diyet yapmaktan vazgeçin. Sosyal medyadaki acımasız yorumlarla baş ederken duygularınızı ve sağlığınızı unutmayın.”
Bahçeçik Boğazı’nda!
Ancak değişim için nereden başlayacağını bilmek de önemli. Onlar, DiyetAktif diyetisyenleri olarak farklı bir konsept geliştirmişler. Birebir danışmanlık dışında birlikte farkındalık yaratacak ve sağlıklı beslenmeyi öğreten bazı kamplar planlamışlar. Kuşadası’nda zeytinlikler ve narenciye bahçelerinin yer aldığı Bahçecik Boğazı’nın güney ve kuzey yükseltilerinin arasında doğal bir vadi uzanır. Vadinin her iki yanında Efes’e su taşıyan antik suyollarına ait kanallar ve köprüleri görürsünüz.
Yaklaşık 8 kilometrelik bu yol üzerinde, Akdeniz Bitki Örtüsü’nün en güzel örneklerini görmek mümkün. Orkide türleri, sayıları 400’ü aşan bitki çeşitliliği, erguvan, meşe, akasya, kızılçam ağaçları, şahin, yılan kartalı, baykuş türleri ve orman kuşlarıyla zengin biyolojik çeşitliliğin görüldüğü Bahçecik Boğazı, Kuşadası’nın en güzel doğa alanlarından biridir.
Kuşadası’nda muhteşem günbatımıyla ünlü Kumsal restoran ve Batıhan Resort’ü de bünyesinde bulunduran Batıhan Turizm, Bahçeçik Boğazı’nda doğayla iç içe, kendine özel havuzu bulunan villalarda konaklayabildiğiniz oda + kahvaltı konseptiyle hizmet veren Batıhan Vadi Hotel projesini hayata geçirmiş.
Diyetisyen Güneş Aksüs ve Seren Aksüs Batıhan Vadi’de zeytin ağaçları altında bedeninizi dinlediğiniz, aç kalmadan denge kurmayı öğrendiğiniz ve ihtiyaç var ise kilo vermenizi de destekleyecek kamplar düzenliyorlar. Sürekli bedeninizle uğraşmaktan yorulduysanız kendinizi doğaya atın!