R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta 17’sinde gerçekleşen dolunay son derece kritik ve risk içeren konuları ve girişimleri öne çıkarıyor. Koç burcundaki dolunay birikmiş olan öfkeyi ve kızgınlığı ani bir şekilde ortaya dökebilir. Bu dönemde duygusal alanda ve eve yönelik konularda çok daha sakin ve dikkatli düşünebilmeliyiz. İlişkilerde şiddet ve yıkıcı olabilecek temalar gündeme gelebilir. Bu durum dünyada da tehlikeli eğilimleri ve savaşa yönelik konuları tetiklemekte.

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

Haberin Devamı

13 Ekim Pazar İlginç düşünceler, daha fazla iletişim ve merak öne çıkıyor. Başkalarından çok şey öğrenebiliriz.

14 Ekim Pazartesi Bizi daha hassas ve fedakar kılan koşullar içindeyiz. Bağlılık göstereceğiz.

15 Ekim Salı Duygusal açıdan pek rahat bir günde değiliz. Kısıtlamaları anlayışla karşılamalıyız.

16 Ekim Çarşamba Yeni ve yüksek enerjiler dikkat çekiyor. Ancak tepkilerimizi biraz dikkat etmeliyiz.

17 Ekim Perşembe Bugün gerçekleşen dolunay son derece kritik ve şiddet içeren tepkiler gündeme getirebilir. Daha sakin ve dikkatli olalım.

18 Ekim Cuma Başkalarından beklentilerimizde daha farklı davranabiliriz. Güven arıyoruz.

19 Ekim Cumartesi Evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Ani değişiklikler karşısında yeni bir plan kurmamız gerekecek. 

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu hafta burcunuzda gerçekleşecek olan dolunay sizi duygusal alanda ve ilişkilerinizde daha temkinli olmaya çağırıyor. Bu dönemde karşılıklı konular ve denge gerektiren uğraşları önemsemelisiniz. Haftanın ilk günlerinde hızlı gelişmeler ancak kontrolü pek kolay olmayan durumlar var. 17 Ekim'deki dolunay kişiliğiniz açısından önemli hassasiyetleri ortaya çıkarmakta. 17’sinden sonra aşkta ve yabancılarla ilgili konularda daha hareketli bir tempo söz konusu. Bu dönemde ailevi konular ve eve yönelik işler oldukça test edici olabilir. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu hafta koşullar oldukça dengesiz ve tartışma çıkaracak boyutta olabilir. Bu dönemde çalışma hayatınızı ve işinizi ilgilendiren konulara daha fazla zaman ayırıyorsunuz. Ayrıca görüşmeler ve anlaşma gerektiren konular da önem kazanmakta. 14 Ekim civarında gruplar içinde daha etkin olmak isteyebilirsiniz. 17 Ekim'deki dolunay ise özellikle riskli durumlara ve yeteri kadar kontrol edemediğiniz koşullara işaret etmekte. Bugünlerde düzeninizi ve sağlığınızı daha yakından toparlamak isteyebilirsiniz. 

Haberin Devamı

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde yaratıcı alanda ve kendinizi gösterme imkanı bulabileceğiniz konularda oldukça hareketlisiniz. Aynı zamanda çalışma hayatınıza ait konular öncelik kazanmakta. Haftanın ilk günlerinde özellikle iş hayatında ve toplum önünde daha fazla çaba ve hareket içindesiniz. 17 Ekim'deki dolunay parasal konulara ve gruplar içindeki işlere önemli bir vurgu getirmekte. Bu dönemde kaynaklarınızı daha iyi korumak isteyebilirsiniz. 17’sinden sonra karşılıklı konularda ve ilişkilerde hızlanan koşullar var.

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde koşullar oldukça hızlı ve kritik sonuçlar üretmekte. Evinizde ve özel hayatınıza ait konularda daha fazla çaba ve farkındalık gerekiyor. Ayrıca bu dönemde düşüncelerinizi yaratıcı, verimli şekilde ortaya koyabileceğiniz fırsatlar var. Haftanın ilk günlerinde 14 Ekim civarında yeni şeyleri öğrenmek ve yabancılarla, eğitimle ilgili konularla ilgilenmek faydalı olabilir. 17 Ekim'deki dolunay ise iş hayatınızda ve toplum önünde sizi daha dikkat çekici kılmakta. Bugünlerde mesleki alanda önemli sonuçlar ve değerlendirmeler içinde olabilirsiniz.

Haberin Devamı

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde hem yakın çevrenizde ve iletişim alanında hem de ailevi konularda daha hızlı hareket ettiğinizi söyleyebiliriz. Haftanın ilk günlerinde ortaklı işlere ve finansal konulara duygusal açıdan daha hassas yaklaşabilirsiniz. Eşinizin, ortağınızın parasıyla ilgili konular gündeminizde olabilir. 17 Ekim'deki dolunay ise özellikle fikirlerinizi ortaya koymak açısından son derece hareketli gözüküyor. Bugünlerde yabancılarla ilgili konularda ya da eğitim, medya gibi işler içinde belirli sonuçlar ve değerlendirmeler içinde olacaksınız. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde para durumunuz ve kaynaklarınız ve aynı zamanda yakın çevrenizde olup bitenler açısından oldukça hareketli bir tempo içindesiniz. Görüşmeler ve iletişim hızlanmakta ve yoğunlaşmakta. Haftanın ilk günlerinde özellikle 14 Ekim civarında karşılıklı konularda daha fazla sonuç üretecek imkanlar ortaya çıkabilir. Aşkta ise daha mantıklı düşünmek gerekiyor. 17 Ekim’deki dolunay psikolojik açıdan sizi huzursuz kılan bazı durumları, korkuları ya da finansal açıdan gündeme gelen değişiklikleri öne çıkarıyor olabilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugünlerde önemli sonuçlar ve değerlendirmeler içinde görünüyorsunuz. Özellikle ilişkiler alanında, evlilikte ve ortaklı konularda sizi daha hassas kılan gelişmeler söz konusu. 14 Ekim civarında çalışma hayatınıza ait konular, bazı fedakarlıklar daha fazla dikkat çekebilir. Ancak oldukça verimli de olabilirsiniz. 17 Ekim’deki dolunay ise özellikle evlilikte ve ilişkilerde gündeminizi oldukça hassas kılmakta. Bu dönemde evde ve işte tepkilerinizi daha kontrollü tutmalı ve sakin bir tavır takip etmeye çalışmalısınız. Yakın çevreniz size Mutluluk getirebilir.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Son zamanlarda kontrol etmekte zorlandığınız pek çok durum ve daha mantıklı hareket etmeyi gerektiren koşullar söz konusu. Yine de bu haftadan başlayarak düşüncelerinizi ve yeteneklerinizi daha başarılı sergileme imkanı bulabileceksiniz. Özellikle 14 Ekim civarında yaratıcı alanda ya da sevdiklerinizle ilgili konularda hızlı ve yapıcı bir tavır sergileyebilirsiniz.

17 Ekim’deki dolunay ise özellikle iş hayatınız ve çalışma koşullarınıza ilgili konuları öne çıkarmakta. Bu dönemde sağlık ve düzen konularına özellikle özen göstermelisiniz. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Yılın bu döneminde değişiklikler ve geleceğe yönelik beklentiler vurgulanıyor. Gruplar ve arkadaşlıklar içinde bazı değişiklikler ve sonlanmalar söz konusu olmuş olabilir. Daha pozitif düşünceler geliştirmeye çalışmalısınız. 14 Ekim civarında evinizi ve ailevi konuları ilgilendiren işlere öncelik vermeniz gerekebilir. 17 Ekim'deki dolunay ise özellikle kendinizi ortaya koyma çabanız ve güven duygunuz açısından sizi daha hassas kılmakta. Bu dönemde maddi konular oldukça önemli. 17’sinden sonra aşkta daha şanslı sayılırsınız.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde işinizde ve sorumluluklar alanında değişiklikler ve aynı zamanda ilişkilerinizi doğru şekilde koruma gereği var. Gruplar içinde yeni bir iletişim imkanı yaratabilirsiniz. 14 Ekim civarında ziyaretler, görüşmeler ve kendinizi daha fazla anlatabileceğiniz olanaklar mümkün. 17 Ekim'deki dolunay ise özellikle kritik konuları daha fazla öne çıkarıyor. Bu dönemde evde ve ailevi konularda sizi daha hassas kılan ya da tartışma çıkarabilecek durumlar tetiklenebilir. Aşkta ve ilişkilerde kendinizi daha karışık hissedebilirsiniz.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde yeni çevreler, medya ve eğitimle ilgili konulara daha fazla vurgu var. Hayata bakış açınızı ve ilişkilerinizi geliştirebileceğiniz günlerdesiniz. Aynı zamanda işte de daha stratejik hareket edebilirsiniz. 14 Ekim civarında parasal destekler ve işle ilgili konularda çaba dikkat çekiyor. 17 Ekim'deki dolunay ise özellikle fikirlerinizi ortaya koymak açısından sizi daha hassas kılmakta. Bu dönemde çalışma hayatınızdaki koşullara ve tartışma çıkarabilecek durumları daha dikkatli yaklaşmalısınız. Aşkta ise mutluluk daha kolay. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bugünlerde karışık etkiler söz konusu ancak düşüncelerinizi daha fazla paylaşmak ve sezgilerinizi olumlu yönde kullanmak imkanı bulabilirsiniz. Özellikle finansal konular, eşinizin ya da ortağınızın maddi durumu üzerinde daha fazla değişiklik gündeme gelmekte. 14 Ekim civarında kişisel alanda ve ailevi konularda yenilikler, hareket dikkat çekiyor. 17 Ekim dolunayı ise özellikle paranız ve kaynaklarınız konusunda önemli bir karara varabileceğini göstermekte. Böyle zamanlarda sevdiklerinizle ilgili konuları da gözden geçirme imkanı bulabilirsiniz. İşte ilişkilere daha fazla önem vereceğinizi görüyoruz.