R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta aşkta ve değer verdiğimiz şeylerle ilgili konularda bazı karmaşalar, dengesizlikler yaşayabiliriz. İlişkilerimizi gözden geçirip yenileyebileceğimiz fırsatlar da var. 26 Ağustos civarında aynı anda birden fazla iş ve hareket dikkat çekiyor. Fırsatlardan yararlanmak isterken bazı hatalı adımlar atabiliriz. 28’i civarında aşkta ve parasal konularda daha uyanık olalım. Nihayet, 29’unda iletişim gezegeni Merkür düzgün hareketine dönüyor ve böylece daha kararlı bir ortam bulacağız. Aynı zamanda ilişkilerimizde olumlu ve dengeye yönelik bir ortam yaratma imkanımız olacak.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

25 Ağustos Pazar Yapıcı adımlar atabiliriz. Hayatın olumlu ve keyifli yönlerine odaklanmak için uygun bir gündeyiz.

26 Ağustos Pazartesi Bugün görüşmeler ve iletişim açısından oldukça hızlı koşullar getiriyor. Daha iyi organize olmaya çalışalım.

27 Ağustos Salı Fırsatlar var ancak yine de uyanık olmak gerekiyor. Istikrarsız durumlar gündeme gelebilir.

28 Ağustos Çarşamba Ailemizle ve sevdiklerimizle ilgili konulara daha fazla yönelebilirsiniz. Bizi duygusal açıdan meşgul eden konular da olabilir.

29 Ağustos Perşembe Bugün sorumluluk ve fedakarlık duygusu ile hareket edebiliriz. Ailevi konuları toparlamak mümkün.

30 Ağustos Cuma Günlük yarısında endişeler yada hassasiyetler var. Akşam saatlerinde ise daha dışa dönük ve sosyal konulara yönelebiliriz.

31 Ağustos Cumartesi Kararlı davransak bile olaylar istediğimiz hızla ilerleyebilir. Bugünlerde tamamlanması gereken pek çok iş var.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu hafta hareket halindeki işler, görüşmeler ve iletişim içinde olduğunuz konular sizi daha fazla meşgul edebilir. Aynı zamanda iş ortamınızdaki yenilikler ve meşguliyetler öne çıkıyor. Yaratıcı olduğunuz konularda düşüncelerinizi daha iyi toparlama imkanı bulabilirsiniz. 26 Ağustos civarında özellikle işle ilgili hedefler ve görüşmeler dikkat çekebilir. 28’i civarında aşkta daha mantıklı olmaya çalışın. 29’undan sonra evlilik ve ilişkilerinizde yeni dengeler ortaya çıkıyor. 30’u civarında ailevi konularda bitişler yaşayabilirsiniz.. 

Haberin Devamı

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde kendinizi daha fazla ifade etme ve ortaya koyma fırsatı bulabilirsiniz. Aynı zamanda aşkta ve yaratıcı alanda da daha akıcı koşullar var. Parasal konularda yeteneklerinizi kullanmanız kolay. Haftanın ilk günlerinde özellikle harcamalar ve birikimler

konusunda daha fazla şey yapma isteği içindesiniz. 29’u ile birlikte eve ya da ailenize, toprağa yönelik işleri toparlama imkanınız artıyor. Ayrıca çalışma hayatınıza ait konular, iş ortamındaki ilişkiler daha çok dikkat çekebilir. 30’u civarında yakın çevrenizde daha fazla hassasiyet ortaya çıkabilir. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bugünlerde kişisel girişimleriniz ve becerileriniz yönünde daha hızlı adımlar atabilirsiniz. Aynı zamanda ailenizi ve yakın çevrenizi ilgilendiren konular da sizi daha fazla ilgilendiriyor olabilir. Haftanın ilk günlerinde hedefleriniz yönünde daha kararlı olmalısınız. Ancak koşullar oldukça değişken olabilir. 29’uyla birlikte pek çok açıdan daha yaratıcı ve pozitif düşünceler içinde olabilirsiniz. Hayatın güzel yönlerine zaman ayırmak ve aşkta şans dikkat çekiyor. 30’u civarında ise parasal konularda bazı sonuçlar gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde daha iyi organize olmak ve düşüncelerinizi toparlamak size çok fayda sağlayacak. Kafanızdakileri düzene soktuğunuz sürece daha rahat ilerleyebilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde çift durumlara ve kararsızlıklara dikkat etmelisiniz. 29 Ağustos’tan sonra özellikle parasal konularda ve işle ilgili görüşmelerde toparlanma ve yeni bir rota çizme mümkün. Ayrıca bu dönemde evde de olumlu bir atmosfer bulabilirsiniz. 30 Ağustos civarında sizi kişisel yönde harekete geçiren hassasiyetler var.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bugünlerde sizi daha hareketli ve sosyal kılan imkanlar var. Aynı zamanda iş ve para konularında ilginç fırsatlar ortaya çıkabilir. 26 Ağustos civarında gruplar içinde ve sosyal alanda oldukça hareketli bir tempo içindesiniz. Özellikle 29 Ağustos’tan itibaren kişisel alanda daha kararlı ve ileriye yönelik adımlar atmanız kolaylaşıyor. Ayrıca yakın çevrenizde görüşmeler, olumlu konuşmalar ve düşüncelerinizi daha sakin bir şekilde anlatabileceğiniz fırsatlar var. 30 Ağustos civarında ise sizi duygusal açıdan meşgul eden konularla ilgilenebilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Artık burcunuza ilerleyen Güneş sizi daha istekli, motive ve kararlı kılmakta. Bu dönemde şahsi konulara hızla odaklanabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde özellikle iş ve sorumluluklar alanında yapabileceğiniz çok şey var. Ancak çift durumları da hesaba katmak gerek. Özellikle 29 Ağustos sonrasında havada kalan düşünceleri toparlanmamız daha kolay olabilir. Ayrıca ortaklı işlerden gelebilecek kazançlar ya da bulabileceğinizi destekler sizi rahatlatabilir. 30 Ağustos civarında ailevi bir konu üzerine daha fazla durabilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugünlerde gündeminizde bekleme aşamasında olan şeyler, bazı kararsızlıklar söz konusu olabilir. Yinede uygun bir iletişim ve hareket planı içinde ilerleyebilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde özellikle uzaklar, yolculuklar ve düşüncelerinizi daha fazla paylaşabileceğiniz olanaklar var. 29 Ağustos’tan itibaren gelecek açısından ümit vaadeden ve pozitif düşünmenize yardımcı olabilecek adımlar söz konusu olabilir. Bu dönemde yetenekleriniz ve ilişkilerinizi çok daha iyi bir şekilde ortaya koyabilirsiniz.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bugünlerde gücünüzü ve isteklerinizi daha kararlı ve dikkatli şekilde ortaya koyabilirsiniz. Kafanızda cereyan eden çift durumlara dikkat edin. Haftanın ilk günlerinde kriz çıkaran bir durum ve iş açısından önem taşıyan bir konu sizi daha fazla meşgul edebilir. Endişe yaratan durumlara odaklanabilirsiniz. 29 Ağustos sonrasında özellikle iş hayatında ve sorumluluklar alanında daha kararlı adımlar var. Ancak bu tarihten itibaren aşkta ve ilişkilerinizde kimi zaman gizli kalan ya da çok net olmayan, platonik olabilecek eğilimler dikkat çekiyor. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bugünlerde mesleki konular ve sizi öne çıkaran fırsatlar dikkat çekiyor. Uzun zamandır geliştirmiş olduğumuz şeyleri şimdi daha iyi ifade edebilirsiniz. Başarıya yakınsınız. Ancak karşılıklı konuları ve kimi zaman düşmanlıkları da hesaba katmak gerekebilir. Haftanın ilk günlerinde ilişkilerinizde daha dengeli ve sakin kalmaya çalışmalısınız. 29 Ağustos’tan sonra özellikle düşüncelerinizi toparlayabilir ve daha hızlı ilerlemenizi sağlayacak imkanlar bulabilirsiniz. Arkadaşlıklar ve sosyal konular da size olumlu destekler sunabilir.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde iş ortamında ve çalışmayla ilgili koşullarda sizi fiziksel açıdan test eden ya da gerginlik yaratan bazı koşullar olabilir. Ancak yine de başkalarından öğrenebileceğiniz yeni şeyler de var. Uzaklar, yabancılar ve eğitimle ilgili konular gündeminize daha olumlu tecrübeler getiriyor. Özellikle 29 Ağustos'tan sonra hayatınızda ilişkiler yönünde olumlu adımlar atabilirsiniz. Bu dönemde finansal konuları da toparlanma eğilimindesiniz. Ancak 30 Ağustos civarında karşılıklı konulara ve ailevi işlere daha fazla özen göstermeniz gerekebilir.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde yeni bir yön ve hedef kazanmak için daha bilinçli bir çaba sarf etmeniz gerekebilir. Kimi zaman düşüncelerinizde endişe ve kriz yaratan durumları çözmek için zaman harcayabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde kendinizi daha hareketli, özgür ve yaratıcı bulabilirsiniz. Aşkta da hareketlilik var. Özellikle 29 Ağustos’tan sonra karşılıklı konularda ve aşk hayatınızda olumlu tecrübelere açıksınız. Uzaklarla ilgili konular da size olumlu tecrübeler getirebilir. Ancak 30’u civarında uğraştırıcı konular dikkat çekiyor. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Yılın bu döneminde önemli değerlendirmeler ve sonuçlar dikkat çekmeye başlıyor. Süregelen koşulların değiştiğini göreceksiniz. Ayrıca bu dönemde ev, aile ya da yerleşiminizi ilgilendiren konularla daha fazla uğraşmak durumunda olabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde özellikle sizi meşgul edebilecek ve çift durumlar yaratabilecek koşullar var. Daha iyi organize olmaya çalışmalısınız. 29 Ağustos sonrasında iş ve çalışma koşullarında toparlanma kolaylaşıyor. Ayrıca bu dönemde ortaklık kazançlar ya da eşinizin para durumunu ilgilendiren bazı olumlu değişiklikler dikkat çekebilir.