R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Pazartesi günü gerçekleşen dolunay pek çok konuda ani sonuçlar ve heyecan getiriyor. Bugünlerde ilişkilerimizde bizi test eden koşullar var. Beklenmedik durumlar ve bazı sınırlamalar yüzünden oldukça gergin olabiliriz. Karşılıklı konuları daha anlayışlı şekilde yönetmeye çalışalım. Kimi zaman sert ya da kopartıcı tavırlarla karşılaşabiliriz. Bu hafta özellikle iş konusunda sınırlarımızı bilmek ve kontrollü kararlar vermek önemli. Finansal yatırımlar için koşullar pek uygun olmayabilir. 22’sinden sonra olaylara daha farklı bir gözle bakabiliriz. Planlarımızı esnek tutmak faydalı olacak.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

18 Ağustos Pazar İlişkilerimizde biraz daha esneklik göstermek faydalı olacak. Bugünlerde beklenmedik durumlar olabilir.

19 Ağustos Pazartesi Dolunay ani sonuçlar getiriyor. Karşılıklı konularda daha cesur davranabiliriz.

20 Ağustos Salı Bağlayıcı durumlar yüzünden ilişkilerimizde hassas koşullar olabilir. Fedakarlık öne çıkıyor.

21 Ağustos Çarşamba Duygusal alanda bizi meşgul eden pek çok şey var. Daha fazla sorumluluk hissedebiliriz.

22 Ağustos Perşembe Bugün cesaret göstererek yeni bir adım atabiliriz. Koşullar değişiyor.

23 Ağustos Cuma Düşüncelerimizi daha güçlü bir şekilde ortaya koyabiliriz. Öyle sonrasında görüşmeler daha hızlı ilerleyebilir.

24 Ağustos Cumartesi Hayatın güzel yönlerine açığız. Yaratıcı konulara ve sanatsal uğraşlara zaman ayırabiliriz.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Pazartesi günü gerçekleşen dolunay gelecek yönünde hedeflerinizi ve ümitlerinizi öne çıkarıyor. Bugünlerde arkadaşlıklar ve gruplar hayatınıza sürprizler getirebilir. Aynı zamanda ani durumları da hesaba katmak gerekebilir. 22’sinden sonra günlük işlerinizi ve çalışma koşullarını daha yakından takip etmek isteyebilirsiniz. 23 Ağustos civarında şahsi alanda daha hızlı adımlar atabilirsiniz. Böylece yeni koşullara uyum sağlamanız daha kolay olacak. Çalışma ortamında ilişkilere daha fazla özen göstermeniz gerekiyor olabilir.

Haberin Devamı

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Pazartesi günü gerçekleşen dolunay özellikle işle ilgili hedeflerinizi ve sorumluluklarınızı daha dikkat çekici kılıyor. Mesleki konularda beklenmedik durumlar, yöneticilerimizle ilgili gelişmeler bazı önemli sonuçlar getirebilir. Haftanın ilk günlerinde iş hayatında ortaya çıkan sınırlara daha fazla dikkat etmelisiniz. 22’sinden sonra yaratıcı olduğunuz konularda daha

olumlu ve destekleyici koşullar bulabileceksiniz. Ancak 23 Ağustos civarında hesapta olmayan durumlar kafa karıştırıcı olabilir. Yaratıcı olduğunuz konulara odaklanın. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Pazartesi günü gerçekleşen dolunay sizi olaylara daha farklı bakmaya yöneltiyor. Bugünlerde yabancılar ve uzaklarla ilgili konular, eğitsel çabalar yeni imkanlar ve sonuçlar getirebilir. Aynı zamanda gelecek yönünde daha farklı fırsatlarda gündeme gelebilir. 22’sinden sonra dikkatinizi eve ve ailenize yönelik konuları daha fazla yöneltebilirsiniz. Evde ve yakın çevrenizde olumlu adımlar mümkün. 23 ağustos civarında ise gruplar ve sosyal konular için de daha aktif ve yenilikçi bir tavır içinde olabilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Haftanın ilk gününde gerçekleşen dolunay sizi olaylara daha objektif bakmaya zorluyor. Bugünlerde endişe yaptığınız konular ya da size değişim getiren koşullar içinde olabilirsiniz. Finansal konulara ya da eşinizden kaynaklanan durumlara da dikkat etmeniz gerekebilir. Bu konularda ani değişiklikler söz konusu olabilir. 22’sinden sonra dikkatinizi daha fazla toparlanmamız mümkün olacak. Yakın çevrenizde daha etkin olabilirsiniz. 23 Ağustos civarında özellikle iş ve hedefleriniz konusunda cesaretinizi gösterebilirsiniz.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Pazartesi günü gerçekleşen dolunay karşılıklı konulara, evliliğinize ya da genel olarak ilişkilerinize daha fazla dikkat edeceğinizi gösteriyor. Bugünlerde birikmiş olan enerjiler ya da gerilimler aniden boşalabilir. Karşılıklı konularda daha fazla denge aramalısınız. 22’sinden sonra maddi konulara ve kazançlarınıza daha fazla odaklanmanız mümkün. Böylece yeni fırsatlar da elde edebilirsiniz. 23 Ağustos civarında göstereceğiniz cesaret ve yenilik isteği sayesinde yeni bir yön elde edebilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Haftanın ilk gününde sizi daha fazla uğraştıran, zaman alan ve çaba sarf etmenizi gerektiren konular öne çıkıyor. Dolunayın etkisi özellikle iş ortamında, hizmet gerektiren konularda vurgulanabilir. Sağlık ve düzen konularına daha fazla odaklanabilirsiniz. 22’sinden sonra gündeminizi daha iyi yönetme imkanınız olacak ve yapıcı değişiklikler gösterebileceksiniz. 23 Ağustos civarında ise özellikle finansal konularda karar vermek ve risk almak konusunda daha farklı bir tutum sergileyebilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Haftanın ilk gününde gerçekleşen dolunay özellikle aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda size kendinizi gösterme imkanı sağlıyor. Aynı zamanda duygusal alanda bir değerlendirme yapmak da gerekebilir. Bugünlerde başkalarından kaynaklanan konular sizi daha fazla meşgul ediyor olabilir. Aşkta daha akılcı davranmalısınız. 22’sinden sonra koşullar sizi daha fazla meşgul edebilir ve zamanınızı alabilir. Bu dönemde sabırlı olmalısınız. 23 Ağustos civarında ilişkilerinizde iyi bir dinleyici olmaya gayret etmelisiniz.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

19 Ağustos'ta gerçekleşen dolunay sizi ev ve iş ile ilgili konularda önemli değerlendirmeler yapmaya yöneltiyor. Bugünlerde hem ailenizi hem de sorumluluklarınızı ilgilendiren konular var. Aynı zamanda uğraştıran ya da zamanınızı alan koşulları da dikkat etmelisiniz. Evde, anne baba ile ilgili konularda ani değişiklikler söz konusu olabilir. 22’sinden sonra grupların

olduğu koşullar daha fazla hareket kazanabilir. Gelecek hedeflerinizi düşünmek yararlı olacak. 23 Ağustos civarında iş ve düzen gerektiren konuları daha hızlı yönetmeniz gerekebilir. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Haftanın ilk gününde dolunay size özellikle çevrenizde, iletişim alanında daha hareketli kılıyor. Bugünlerde görüşmeler, ziyaretler ve eğitsel konular dikkatinizi daha çok çekebilir. Bu konularda önemli sonuçlar ve değerlendirmeler içinde olabilirsiniz. Düşüncelerinizi yeniden revize etmeniz gerekiyor da olabilir. 22’sinden sonra özellikle iş hayatında daha fazla dikkat çekebileceğiniz imkanlar var. 23 Ağustos civarında ise yaratıcılığınızı ve cesaretinizi ortaya koyabileceğiniz imkanları daha iyi değerlendirmelisiniz.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Pazartesi günü gerçekleşen dolunay özellikle iş durumunuz, kaynaklarınız ve parasal konulara daha fazla hassasiyet getiriyor. Finansal konularda bir muhasebe yapmak ve yeni bir yön bulmak gerekebilir. Beklenmedik durumları da hesaba katmak durumunda olabilirsiniz. Yine de bu dönemde özellikle 22’sinden sonra kendinizi daha fazla geliştirebileceğiniz fırsatlar öne çıkıyor. Uzaklar, eğitim ve yabancılarla ilgili konuları geliştirmeniz mümkün. 23 Ağustos civarında ev ve ailenizle ile ilgili önemli konulara daha çok zaman ayırabilirsiniz.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Pazartesi günü burcunuzda gerçekleşen dolunay sizi şahsi açıdan ilgilendiren konulara, ilişkilere ve özellikle duygusal alana daha fazla yöneltiyor. Bugünlerde ani durumlar, ailevi konular hassasiyetlerinizi öne çıkarabilir. Karşılıklı konularda yeni bir tutum sergileyebilirsiniz. 22’sinden sonra çalışma hayatınızda sizi meşgul eden konuları yeniden ele almanız kolaylaşıyor. 23 Ağustos civarında özellikle grup çalışmalarında ve yakın çevrenizde daha aktif ve karar alıcı olabileceğiniz yeni imkanlar var. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Pazartesi günü gerçekleşen dolunay sizi duygusal açıdan hassas kılan ve aynı zamanda daha sabırlı olmaya yönelten konuları öne çıkarıyor. Bu dönemde sağlığınız, işle ilgili konular nedeniyle kendinizi kontrol dışı durumlar içinde bulabilirsiniz. Beklenmedik durumlara ya da kasa riski yaratabilecek olasılıklara dikkat etmelisiniz. 22’sinden sonra önemli sonuçlar ve değerlendirmeler gündeme gelecek. 23 Ağustos civarında ise özellikle para durumunuz ve iş hayatınızla ilgili konularda daha fazla çaba gösterebilir ve destek arayabilirsiniz.