R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta Ay’ın ışığı kapanırken ve Merkür yavaşlarken yeni adımlar atmak pek kolay ya da doğru olmayabilir. Daha çok süregelen işleri gözden geçirme ve tamamlamak üzere hareket etmeliyiz. Haftanın ilk yarısında özellikle para durumumuzu ve imkanlarımızı düşünebiliriz. 31 Temmuz civarında kafamızda pek çok düşünce ve detay olabilir. Bu dönemde aşkta ve maddi konularda oldukça cömert ve aynı zamanda müsrif olabiliriz. Detaylar, belgeler, bilgiler ve görüşmeler daha dikkatli biçimde ele alınmalı.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

28 Temmuz Pazar Sahip olduğumuz şeyler ve parasal konularda daha kararlı davranabiliriz.

29 Temmuz Pazartesi Özellikle parasal konularda bazı ani gelişmeler kararlarımızı değiştirebilir.

30 Temmuz Salı Hareket ve hız dikkat çekiyor. Sözlerimize dikkat edelim. Kaza riski de yüksek.

31 Temmuz Çarşamba Engeller yüzünden daha sabırlı davranmalıyız. Eksik kalan şeylere dikkat edelim.

1 Ağustos Perşembe Bugünlerde bizi duygusal açıdan meşgul eden konular ve hassasiyetler var.

2 Ağustos Cuma Ailevi konulara ve sevdiklerimize daha fazla zaman ayırabiliriz. Şansımızı aşırı zorlamamalıyız.

3 Ağustos Cumartesi Bizi duygusal açıdan meşgul eden konuları aşmaya çalışacağız. Gereksiz risklere girmemeliyiz.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu hafta yakın çevrenizde hareketlilik, görüşmeler ve kafaca sizi meşgul eden konular gündeme geliyor. Kişisel gücünüzü, yaratıcılığınızı daha fazla ortaya koyabileceğiniz günlerdesiniz. Aşka ve güzel olan şeylere daha kolay zaman ayırabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde para durumunuz ve harcamalarınız üzerinde yeni bir plan yapabilirsiniz. Aynı zamanda iş ve çalışma hayatında detayları önemsemeye başlıyorsunuz 31 Temmuz civarında yakın çevreniz, ziyaretler ve kardeşlerle ilgili konular daha çok dikkat çekebilir. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu hafta gerek para durumunuz ve işe yönelik konular, gerekse yakın çevreniz ve ailenizi ilgilendiren uğraşlar gündeme geliyor. Evde ve ailevi konularda size olumlu duygular getirebilecek imkanlar var. Ev için güzel şeyler yapabilirsiniz. Ancak bu dönemde harcamalar kontrolsüz hale gelebilir. Bu alanda daha mantıklı olmaya çalışın. Haftanın ilk günlerinde

Haberin Devamı

kişisel alanda pek çok şeyi gözden geçirmek isteyebilirsiniz. 31 Temmuz civarında ise özellikle birikimleriniz ve para konularında eksik olan şeyleri tamamlama çabası var 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde her açıdan hızlı ve canlı bir tavır ortaya koyuyorsunuz. Cesaretiniz ve yetenekleriniz sayesinde kendinize yeni yollar ve fırsatlar yaratabilirsiniz. Kimi zaman düşünmeden hareket ettiğiniz durumlar da olabilir. Ayrıca bu dönemde yakın çevrenizde ve görüşmeler yoluyla sizi canlı tutan imkanlar da var. Haftanın ilk günlerinde maddi konularda tam olarak yönetemediğiniz durumlar söz konusu olabilir. 31 Temmuz civarına özellikle dikkat etmelisiniz. Duygusal açıdan meşgul edici konular ya da bazı beklenmedik değişiklikler gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde para durumunuzu, imkanlarınızı ve kaynaklarınızı daha doğru bir şekilde yönetmeye çalışın. Destekler bulabilirsiniz. Ancak kafanızda bazı endişeler ve kararsızlıklar söz konusu. Dedikodular da sizi huzursuz ediyor olabilir. Haftanın ilk günlerinde arkadaşlar ya da para durumunuz konusunda daha duyarlı olabilirsiniz. Beklentileri değiştirmek gerekiyor olabilir. 31 Temmuz civarına özellikle dikkat etmelisiniz. Bu günlerde gizli kalan şeyler ya da sizi hassas kılan konular ve çift durumlar söz konusu olabilir.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Artık burcunuzda ilerleyen Güneş size daha fazla güven, girişim isteği ve farkındalık getiriyor. Yeni adımlar ve düşünceler dikkat çekebilir. Para durumunuz ve işle ilgili konular üzerinde de duruma gereği var. Bu dönemde gruplar ve sosyal alan sizi oldukça canlı tutabilir. Haftanın ilk günlerinde maddi durumunuz, parasal hedefleriniz ve işle ilgili konular üzerinde durabilirsiniz. 31 Temmuz civarında ise gruplar ve arkadaşlıklar içinde bazı uğraştırıcı durumlar ya da sonlanmalar gündeme gelebilir. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde iş hayatında, hedeflerinizle ilgili konularda daha planlı ve cesur davranmak durumundasınız. Üstünüzdekiler ya da otorite figürleriyle ilgili konular size yeni fırsatlar sunabileceği gibi rekabet de getirebilir. Ayrıca bu dönemde gizli kalan şeyler ve ilişkiler yüzünden bazı huzursuzluklar olabilir. Haftanın ilk günlerinde uzaklar ve yabancılarla ilgili konulara daha çok zaman ayırabilirsiniz. 31 Temmuz civarında ise özellikle mesleki konularda size daha fazla sorumluluk getirebilecek fırsatlar ve imkanlar ortaya çıkabilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde yeni düşünceler ve gelecek yönünde planlar gündeme geliyor. Aynı zamanda yolculuklar, eğitim ya da yabancılarla ilgili olabilecek fırsatlar da harekete geçirici olabilir. Düşüncelerinizi ortaya koyma konusunda oldukça isteklisiniz. Ancak bazı detayları da ihmal etmemek gerekiyor. Haftanın ilk günlerinde başkalarına ya da eşinize bağlı parasal konularla daha fazla ilgilenebilirsiniz. Yatırımlar ve borç alacaklar dikkat çekebilir. 31 Temmuz civarında ise size daha fazla hareket ve yolculuk olanağı tanıyan değişiklikler var.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bugünlerde işe ve sorumluluk içeren konulara önemli vurgular var. Kişisel açıdan dikkat çekebileceğiniz günlerdesiniz. Evlilik ya da ortaklık içeren konular gündeme geliyor. Aynı zamanda finansal konularda yeni fırsatlar söz konusu olabilir. Ancak yatırım konusunda

biraz daha sakin düşünmelisiniz. Haftanın ilk günlerinde eşinizi ya da ortaklık konuları ilgilendiren çabalar var. Takım çalışmalarında da detaylar önem kazanabilir. 31 Temmuz civarında ise özellikle finansal konularda ve riskli işlerde daha sakin düşünmelisiniz. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde Aslan burcunda ilerleyen Güneş size yeni düşünceler, kendini geliştirme olanağı ve yabancıları da içine alabilecek fırsatlar sunuyor. Yeni insanlar hayatınıza daha olumlu bir atmosfer getirebilir. Ayrıca bu dönemde evlilikte, ortaklaşa konularda sizi zaman zaman kışkırtan ya da harekete geçiren durumlar olabilir. Dolayısıyla ilişkilerde daha sakin düşünmelisiniz. Haftanın ilk günlerinde çalışma hayatında ve pratik olmayı gerektiren konularda daha kararlı olabilirsiniz. 31 Temmuz civarında karşılıklı konulara özellikle dikkat etmelisiniz.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde gündeminizi zorlaştıran ya da yoğun çaba sarfetmenize neden olan bazı koşullar var. Hedeflerinizde ve kişisel olarak önem verdiğiniz konularda sizi daha kırılgan kılan durumlar olabilir. Ayrıca çalışma hayatında yüksek enerjiler ve fiziksel açıdan da sizi zorlayan koşullar söz konusu. Haftanın ilk günlerinde kendinizi gösterme konusunda daha büyük bir çaba içindesiniz. Detaylara daha çok zaman ayırabilirsiniz. Ancak 31 Temmuz civarında sağlık, iş ve düzen konularında kimi stresler söz konusu olabilir.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde önemli sonuçlar ve değerlendirmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Aynı zamanda eşinizle ilgili konular ya da başkalarından kaynaklanan bazı sonuçlar dikkat çekmekte. Ayrıca düşüncelerinizi daha fazla ortaya koyabileceğiniz, cesaret gösterebileceğiniz günlerdesiniz. Haftanın ilk günlerinde ev ya da güvenliğinize ilişkin bir konu ile daha fazla uğraşmak durumunda olabilirsiniz. 31 Temmuz civarında aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda hareketlisiniz. Ancak bazı değişiklikleri de hesaba katmak gerekiyor. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde severek yaptığınız bir iş ya da çalışma hayatınızdaki uğraşlar zamanınızı daha fazla alıyor olabilir. Kişisel açıdan hizmet, düzen ve organizasyon konularına daha fazla önem vermek durumundasınız. Ayrıca bu dönemde eve ve ailenize yönelik konular da sizi daha fazla meşgul ediyor olabilir. Evde daha fazla vakit geçiriyor olabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde düşüncelerinizi daha yaratıcı şekilde ortaya koyma ve görüşmeler yapma imkanınız var. Ancak 31 temmuz civarında evdeki konular sizi biraz daha stresli kılabilir.