R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Haftanın ilk günlerinde şiddet içeren bir yıldız olan Algol üstünde yan yana gelen Mars ve Uranüs oldukça gergin ve aniden boşalabilecek enerjilere dikkat çekiyor. Bugünlerde kaza riski taşıyan konulara dikkat edelim. Ani uyanışlar içinde olabiliriz. 8 Temmuz civarında daha hareketli ve pozitif değişiklikler, keşifler içindeyiz. Düşüncelerimizi geliştirme konusunda hevesli ve girişken olabiliriz. 20 Temmuz civarında da bizi harekete geçiren ilhamlar var. Ancak bu tarihten itibaren sözlerimizde daha yapıcı olmaya çalışalım.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

14 Temmuz Pazar İlişkilerimizde gerginlik ve tartışmalara açık bir tutum var. Riskli konulara dikkat edilmeli.

15 Temmuz Pazartesi Bugün riskli durumlar ve kaza yaratabilecek olasılıklara karşı dikkatli olmalıyız.

16 Temmuz Salı Huzursuzluklar ya da tartışma çıkarabilecek konular dikkat çekiyor.

17 Temmuz Çarşamba Daha sakin düşünmeye ihtiyacımız var. Yabancılarla ilişkilerimizde denge bulmaya çalışalım.

18 Temmuz Perşembe Düşüncelerimizi daha pratik hale getirmek için çalışabiliriz. Eldeki işleri geliştirmek mümkün.

19 Temmuz Cuma Bugün daha ciddi düşünceler içindeyiz. Karşılıklı konulara özen göstermeliyiz.

20 Temmuz Cumartesi Özellikle duygusal alanda dengesizlikler var. Tatminsizlik ler yüzünden gergin olabiliriz.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bugünlerde aşkta ve kendinizi mutlu hissedebileceğiniz konularda daha yaratıcı olabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde karşılıklı konulara ve ilişkilere hassas vurgular olabilir. Kimi zaman beklenmedik durumlar ve ani kararlar para durumunuzu ve harcamalarınızı sarsabilir. 18 Temmuz civarında düşünce ve inançlarınızı daha çok kişiyle paylaşabileceğiniz ve yeni şeyler keşfedebileceğiniz fırsatlar bulabilirsiniz. Yabancılarla ilgili konular da sizi canlandırıyor. 20’sinden sonra karşılıklı konularda ve evlilikte daha fazla hareket var. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde yakın çevrenizde ve özellikle ailenizi ilgilendiren konularda, evde daha fazla hareket ve meşguliyet söz konusu. Evde mutlu olabileceğiniz koşullar var. Ancak haftanın ilk günlerinde üstünüzde daha fazla gerginlik olabilir. Çalışma ortamında fiziksel açıdan risk oluşturan durumlar var ise daha sakin olmaya çalışın. 18 Temmuz civarında risk almak

Haberin Devamı

endişe verici olsa da kendinizi geliştirme konusunda karar vermek durumunda olabilirsiniz. 20 Temmuz sonrasında parasal konularda daha planlı olmaya çalışın. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde yakın çevrenizde yeni haberler ve değişiklikler dikkat çekiyor. Düşüncelerinizi daha yaratıcı kullanabilirsiniz. Kardeşlerle ilgili konular size olumlu bir atmosfer getirebilir. Haftanın ilk günlerinde aşkta ve yaratıcı alanda kendinizi ortaya koyma çabasındasınız. Ancak bazı tartışmalı durumlar da gündeme gelebilir. 18 Temmuz civarında özellikle ilişkilerinizde iyi bir dinleyici olmaya çalışın. Pek çok konuda yeni deneyime açıksınız ve çok şey öğrenebilirsiniz. 20’sinden sonra kendinizi daha kararlı ve girişken hissedeceksiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde harcamalarınız ve birikimleriniz konusunda düşünceli davranabilirsiniz. Aynı zamanda para kazanmak yönünde yeteneklerinizi değerlendirme imkanı da var. Haftanın ilk günlerinde evde ve kendi iç dünyanızda huzursuzluk ya da gerginlik dikkat çekebilir. Eve yönelik işleri daha sakin bir kafayla yapmaya çalışın. 18 Temmuz civarında da iş açısından oldukça yoğun ve gayret etmenizi gerektiren koşullar olabilir. 20’sinden sonra daha akılcı düşünmelisiniz. Olumsuz düşüncelerden uzak durun.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bugünlerde kendinize güveniniz artıyor. Yaratıcı konularda ve aşk hayatında daha kararlı ve dikkat uyandıran bir tavır içindesiniz. Yeteneklerinizi ortaya koymak zor olmayacak. Haftanın ilk günlerinde yakın çevrenizdeki görüşmelere ve diyaloglara özen göstermelisiniz ve sakin davranmalısınız. İşte de üstlerinizle ilişkilerde tepkilerinizi kontrol altında tutmaya çalışmanız faydalı olabilir. 18 Temmuz civarında aşkta ve yaratıcı konularda sevdiklerinizle ilgili uğraşlarda daha pozitif ve deneyimci bir tutum içinde olacaksınız. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde düşüncelerinizi toparlamak ve bazı karışıklıkları önlemek için sabırlı olmalısınız. Gururunuzu etkileyen olaylar ve hassasiyetler yüzünden huzursuzluklar söz konusu olabilir. Haftanın ilk günlerinde özellikle parasal konularda dalgalanmalar ve daha fazla çaba gereği söz konusu. Olaylara bakış açınız başkalarından farklılık gösterebilir. 18 Temmuz civarında eve ailenize yönelik konularda daha girişken ve istekli, pozitif bir tavır içinde olabilirsiniz. Yeniliklere açık durun. 20 Temmuz sonrasında işe yönelik konular daha fazla çaba gerektirecek. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde gerek iş hayatınızda gerekse sosyal alanda kendinizi daha etkin şekilde ortaya koyabilirsiniz. Uzaklarla ilgili konular ve kendinizi geliştirebileceğiniz olanaklar dikkat çekiyor. Haftanın ilk günlerinde olaylara bakış açınızda daha sakin bir tutum izlemeye çalışın. Parasal durumunuzda ani değişiklikler gündeme gelebilir. 18 Temmuz civarında hareket, iletişim ve yeni şeyler öğrenmek konusunda daha etkin olabilirsiniz. 20 Temmuz sonrasında uzaklarla ilgili konular ve fikirlerinizi ortaya koyma açısından daha girişken olabilirsiniz.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde kendinizi ortaya koymak ve önemli sonuçlar almak açısından olumlu koşullar var. Uzaklarla ilgili konular ve yeni insanlar size yol gösterebilir. İş hayatında düşüncelerinizi

daha etkin ortaya koyabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde bazı huzursuzluklar ya da gizli kalan şeyler dikkat çekebilir. Karşıtlık içeren konularda ani durumlarla karşılaşabilirsiniz. 18 Temmuz civarında ise para kazanma konusunda kendinizi geliştirebileceğiniz fırsatlar olabilir. Ancak 20 Temmuz sonrasında endişe yaratan durumlara dikkat etmek gerekecek. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bugünlerde sizi biraz uğraştıran ama aynı zamanda kendinizi geliştirebileceğiniz fırsatlar var. Eğitsel konular, yolculuklar ya da içine yabancıları alan konularda daha şanslısınız. Haftanın ilk günlerinde iş ortamında riskli durumlara dikkat etmek faydalı olabilir. Aynı zamanda arkadaşlar ya da gruplar içinde huzursuzluk yaratan durumlara dikkat edin. 18 Temmuz civarında kişisel konulara daha olumlu çözümler bulabilir ve adımlar atabilirsiniz. Ancak 20 Temmuz sonrasında aşkta ve evlilikte daha sakin düşünmeye çalışmalısınız.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde dışsal etkiler ve tam olarak kontrol edemediğiniz durumlar hayatınıza daha fazla etki ediyor. Pek çok konuda sonuçlar var ve sizi yeni bir karar almaya doğru yöneltiyor. Sizi bağlayan finansal konular üzerine daha fazla duruyor olabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde işte ortaklıklara daha fazla özen göstermeniz gerekebilir. Stresli koşulları sakin şekilde yönetmeye çalışmalısınız. 18 Temmuz civarında kontrol edilmesi zor durumlar söz konusu olabilir. 20’sinden sonra sağlık konularına daha fazla özen göstermelisiniz.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde karşılıklı konular ve ilişkiler üzerinizde daha büyük bir etkiye sahip. Ortaklı işlerde yeni önerilere açık olabilirsiniz. Bu dönemde daha iyi bir dinleyici olmaya çalışmalısınız. Haftada ilk günlerinde uzaklarla ilgili konular ve düşüncelerinizi daha fazla paylaşabileceğiniz fırsatlar var ancak tartışmalı konulara da dikkat etmek gerek. Eve yönelik ani bir durum ayrıca dikkat çekici olabilir. 18 Temmuz civarında hedeflerinize daha kolay bir şekilde ilerleyebilirsiniz. 20’sinden sonra aşkta daha tutkulu ve heyecanlısınız. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bugünlerde iş ve eğlence bir arada gündeme gelebilir. Çalışma hayatınız açısından yeni düşünceler ve ilgiler dikkat çekiyor. Aynı zamanda yaratıcı olduğunuz imkanlar da bulabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde riskli konulara ve parasal açıdan tartışma yaratabilecek olaylara dikkat etmelisiniz. Yakın çevrenizde ani değişiklikler ve haberler sizi şaşırtabilir. 18 Temmuz civarında işte ve kendinizi gösterme çabası içinde daha fazla şey yapabilirsiniz. Ancak 20’sinden sonrasında evde ve işe ait konularda daha sakin düşünmeye çalışmalısınız.