Nagehan Alçı

Nagehan Alçı

nagehan.alci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sandığa gittiğimiz bu güzel pazar gününde size benim en sevdiğim yemeklerden olan pesto soslu linguini tarifi vermek istiyorum. Hazırlanması çok kolaydır. Pazar rehavetine iyi gider...
Gerekli malzemeler:
500 gr. Linguini makarna (spagettinin yassı olanı),
50 gr. taze fesleğen,
2 diş sarımsak
50 gr. parmesan peyniri,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
2 yemek kaşığı çam fıstığı,
Tuz, karabiber...
Fesleğen, sarımsak, çamfıstığı ve parmesanı mutfak robotuna koyun ve doğrayın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Zeytinyağını yavaş yavaş ilave ederek kıvamlı bir sos haline getirin. Linguiniyi al dente yani dişe gelir kıvamda haşlayın. Haşladığınız suyu sakın atmayın. Makarnanızı sudan alın ve sosun içine atın. Üzerine haşladığınız sudan bir su bardağı koyun, hepsini birlikte ateşte biraz çevirin. Tabağa aldığınızda üzerine biraz daha parmesan ve birkaç yaprak da fesleğen ilave edin. İnanın, ülkenin havasından, gerginlikten eser kalmayacak...

Haberin Devamı

Pazar günü önerileri
Pazarınızı renklendirecek başka öneriler: Sabah Pazar’da Nur Çintay’ın haftalık gurman etkinlikleri sayfasını okumak, Kitchen 24’te Anthony Bourdain’in dünyanın dört bir tarafında 24 saatini yeme içme ile geçirdiği mükemmel seyahat programlarını izlemek, (galiba geçen hafta Bourdain’i Nişantaşı’nda gördüm, yeni bir İstanbul programı geliyor olabilir)
İna Garten’ın Barefoot Contessa (Çıplak ayaklı Kontes) adlı sitesinde ve televizyon programında verdiği tariflere göz atmak,
Cumartesi sabahı Vedat Milor’da ağzımız sulanarak izlediğimiz lokantalardan birine rezervasyon yaptırmak...