“Yapmadığın iyilikten sorumlusun” anlayışı ile oluşan ekipte çalışan yardımsever kadın sayısı bir yılda 270’i buldu. Ekip ayrıca şiddet gören kadınlara destek oluyor
40 Gönüllü Kadın Platformu, Nisan 2020’de kuruldu. Ekip üyesi Afet Ayaz, bir arkadaşının “Lösemili çocuklara pijama yaptırmak istiyoruz” demesi üzerine katıldığı platformun çalışmalarını anlattı. Lösemili çocuklara yardım etmek için uğraş verirken, eşini kaybeden bir kadın arkadaşına destek amacıyla da harekete geçtiklerini belirten Ayaz, “O sıralar hastane gönüllüsüydüm. Daha sonra çevremdeki iyiliğe gönül vermiş arkadaşlarımı gruba dahil ettim. Onlar da kendi arkadaşlarını derken birlikte bir güç oluşturduk. Zaman içerisinde yardım etmeyi, iyilik yapmayı kendimize görev edindik ve kısa bir süre içinde 40 kişi olduk. Ekibimize isim düşündük ve üye sayımızı kullanarak ‘40 Gönüllü Kadın’ adını koyduk ve bir platform olarak çalışmaya başladık” diye aktardı. Ayaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
Huzurla dolu oluyorsunuz
“İzmir’de kurduğumuz ekibimize İstanbul’dan Konya’dan, Antalya’dan, Cenevre’den, Amerika’dan ve İsviçre’den katılımlarla gönüllü kadın sayımız 270’e çıktı. Önce lösemili çocukları sahiplendik. Şu anda her hasta çocuğumuzun ailesine kan, ilaç, gıda, eğitim malzemesi ve nakdi yardım sağlıyoruz. Sadece ramazan ayında 996 aileye protein destekli erzak yardımı yaptık. Bu arada İzmir hastanelerinin sorumlu yöneticileri ile köprüler kurduk. Kimi için kan, kimi için ilaç, kimi için en sevdiği meyve, kimi için düşünde gördüğü o mavi bisiklet ya da bir tekerlekli sandalye olduk. Lösemili çocuklar ve aileleriyle birlikte, eşini kaybetmiş muhtaç aileler ile eşinden şiddet gören kadınlara destek olduk. Platform olarak önce maske temin ettik. Bir yıldır da özellikle koronavirüse yakalanan sağlık çalışanları ile ailelerinin neye ihtiyaçları varsa onları temin ettik. Ayrıca sosyal medyadan destek alarak ihtiyaç sahipleri ile yardımsever vatandaşları buluşturduk. Ekibimizde bir planlama grubumuz var. İhtiyaç sahibi aile ile ilgili bize ulaşıldığında planlama ekibine yönlendiriyor, hastayla ilgili detaylı bir araştırma başlatıyoruz. Hastanede yatıyorsa oradan, evindeyse muhtarından veya yüz yüze görüşerek ihtiyaç durumuna göre destek oluyoruz. Hele hele şu pandemi döneminde herkese iyilik yapmayı tavsiye ediyorum; inanın dünyada hiç olmadığınız kadar huzurla dolu oluyorsunuz.”
Neler mi alıyoruz?
Medikal malzemeler: Akülü ve manuel tekerlekli sandalye, walker, yürüteçler solunum cihazları, hastaneden taburcu edilip tedavi görecek çocuklar için yoğun bakım odası, havalı ve motorlu hasta yatakları, biyopsi ve port iğneleri, katater bandı, ilaçların katkı payları, SGK’dan ödenmeyen ilaçlar, özel testler, gen testleri, yurt dışı testleri…
Ev destekleri: Şiddet gören ve kaçan ya da yavruları ile hayata tutunmaya çalışan kadınlara, depremzedelere, pandemi nedeniyle işten çıkarılanlara, ısınma için yakacak ile ev kira ve eşya desteği, elektrik ve su fatura ödemeleri, ısınma için yakacak, iş bulma, gıda ve temizlik malzemesi, çocukların eğitimine destek, tablet bilgisayar ve internet desteği ile psikolog ve pedagog desteği. Ayrıca hastanede tedavileri devam edenler için istenen tüm hijyenik malzemelerin temini.
SORUNUNA SAHİP ÇIK!
Yaşadığınız yerdeki (köy, mahalle, ilçe ve şehirde) sokağınızda, gezdiğiniz cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, çarşıda, pazarda ve kamu hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, 0555 253 52 52 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, WhatsApp İhbar Hattı olan 0535 931 01 01 ile kemal.onderoglu@hotmail.com elektronik posta adreslerime fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...