Kemal Önderoğlu

Kemal Önderoğlu

milliyetege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi ilk olarak 11 Şubat 1926’da Atatürk’ün izniyle yayın hayatına başlayan bir gazete.
Benim tanışmam, liseyi bitirip üniversitelere giriş arayışı yıllarım olan 1960’lara dayanıyor.
Okumayı seven bir genç olarak harçlığım yettiğince satın aldığım tek gazeteydi Milliyet.
Öğretmen olarak göreve başladığım andan itibaren de bu alışkanlığım değişmedi.
Okuduğum ve saygı duyduğum özellikle de takip ettiğim köşe yazarları; 1 Şubat 1979’da hain bir suikaste kurban edilen Milliyet’in o dönem yöneticisi ve başyazarı olan Abdi İpekçi ile Burhan Felek ve Hasan Pulur oldu.
Hatta Çetin Altan’ı bu gazetedeki yazılarını okuyarak tanıdım.
Ayrıca Mümtaz Soysal, Sami Kohen, Metin Toker, İsmail Cem ve Bülent Ecevit de bu gazetenin okuduğum yazarlarıydı.
Genç yaşta yaşama veda eden askerlik arkadaşım Örsan Öymen de takip ettiğim bir köşe yazarıydı. Kadere bakın; 1980 sonrası İzmir’de Nurettin Tekindor’un Milliyet Bölge Temsilcisi olduğu dönemde telifli ‘taşra muhabiri’ olarak çalıştım.
Öğretmenlik görevim emeklilik ile sona erdikten sonra Yeni Asır Gazetesi’nde 16 yıl aralıksız olarak “Kırmızı Telefon Kemal Hoca” köşesi ile okurların dert babası görevini yürüttüm.
Bu görevim yönetim değişince 28 Şubat 2009 tarihinde ayrıldım ve Mart 2009’da Milliyet Ege’de ‘Çözüm Hattı Kemal Hoca’ adlı köşe ile buluştum.
2016 Eylülün’den günümüze kadar da “Çözüm Hattı” olarak kamusal hizmetlerde yaşanan aksaklıklar ile uyarılarımız sonucu bunların çözümlerinin dile getirildiği bir köşe olarak devam ediyor.
25 yaşını kutlayan Milliyet Ege okurlarına Kovid-19 belasından bir an önce kurtulmalarını; ‘maske-mesafe-temizlik’ kuralına titizlikle uymalarını ve uymayanları uyarmalarını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.