Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

6 Şubat depremlerinin üzerinden bir buçuk yıl geçti. Depremlerden etkilenen 11 ilimizde yaraların sarılması ve bir an önce eski günlere dönülmesi amacıyla elden ne geliyorsa yapılmaya çalışılıyor. Ağır hasar gören şehirlerden biri olan Malatya’da, normalleşme yönünde büyük bir adım atıldı. Deprem bölgesindeki ağır hasar alan şehirlerde depremden bugüne kadar kültür-sanat programlarına ara verilmiş durumdayken bu durumu değiştirme yönünde ilk adım Malatya’dan geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Malatya Kültür-Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali’nde, normalleşme yönünde adımlar atıldı. 26’ncısı gerçekleştirilen festivale, ilk gününden itibaren Malatyalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ses sanatçılarının konserleriyle coşku dolu anlar yaşanan festival kapsamında; Çiçekten Sofraya Altın Meyve fotoğraf sergisi, Kayısı: Fırsatlar ve Riskler paneli, En İyi Yaş Kayısı Yarışması, Dünden Bugüne Kayısı Festivali fotoğraf sergisi, Dağ Bisikleti Yarışması, Kayısılı Pasta ve Tatlıları Yarışması yapıldı. Malatya Kültür-Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamındaki etkinliklere yaklaşık 200 bin kişilik katılım olmuş. Başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik etmek lazım.

Haberin Devamı

Yaraları saran festival

Geçmişe yolculuk

Kenti için güzel bir adım da Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından atılmış. Kuşadası’na Kahve Evi kurmuş. Açıldığı günden bu yana Haluk Perk Kahve Evi, kahve tutkunlarının yeni adresi haline gelmiş. Kente yeni cazibe merkezleri kazandırmak, Türk kültürel mirasının önemli ögelerini tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yaşama geçirilen Haluk Perk Kahve Evi, kapılarını açtığı günden bu yana kentte yaşayanların ve yerli yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başarmış. Olur da yolunuz Kuşadası’na düşerse kısa bir kahve molası verebilirsiniz. Unutmayın, ‘Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır.’

Yaraları saran festival

Kıbrıs için pedal çevirdiler

Geçen hafta Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Rumi Görme Engelliler Derneği üyeleri, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıl Dönümü kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşen, Rauf Denktaş’ın anıt mezarını ziyaret eden ve Girne’den törenlerin yapıldığı Lefkoşa’ya tandem bisikleti sürerek farkındalık oluşturan üyeler, büyükşehir belediye başkanına teşekkür etti.

Haberin Devamı

Komşuda pişer bize de düşer

Bu haftanın başarı öyküsü Türkiye’nin köklü firmalarından Dicle Grup bünyesinde yer alan DCL Araç Kiralama. Türkiye pazarına kazandırdığı markalar arasına bir yenisini daha ekleyerek komşu Yunanistan’ın en büyük araç kiralama firması olarak bilinen Exer Rent A Car’ı Türkiye’ye getirdi. Exer, Türkiye’de ilk etapta İstanbul’da (IGA İstanbul Havalimanı, SAW Sabiha Gökçen Havalimanı, Yeni Bosna), Muğla’da (Bodrum, Dalaman) ile İzmir ve Antalya’da da faaliyetlerini sürdürecek.