Beylikdüzü Belediyesi Saha Çözüm Ekipleri, Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı deprem sonrası ilçeye yerleşen afetzede vatandaşları evlerinde ziyaret eden ekipler, vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini dinleyerek ilgili birimlere aktarılmasını sağlıyor.
Beylikdüzü Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrası ilçeye yerleşen afetzedelerin yaralarını sarmak için çalışmalarına devam ediyor. Yaşadıkları acının yaralarını sarmaya çalışan bin 128 aileye destek olmak için ilçe genelinde harekete geçen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı Saha Çözüm Ekipleri, depremzede aileleri evlerinde ziyaret ederek ihtiyaç ve taleplerini dinliyor. Öte yandan depremzede ailelerin gıda, kıyafet ve hijyen malzemeleri gibi pek çok ayni ihtiyaçları Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sağlanırken, Beylikdüzü Belediyesi Kariyer Merkezi (BEYKAM) görevlileri ise ilçeye gelen vatandaşlarla irtibata geçerek çalışmak isteyen kişiler ile işverenleri bir araya getiriyor ve uygun kadrolarda istihdamlarının sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Malatya’dan akrabalarıyla birlikte ilçeye gelen İlhan Öncüler, Beylikdüzü’nde maddi ve manevi olarak büyük destek gördüklerini belirterek, “Depreme evimizde yakalandık. Öğlen vaktine kadar dışarıda kaldık ve depremin bittiğini düşünerek evimize geçtik. Fakat evin içindeyken ikinci depreme yakalanınca maalesef üç gün dışarıda kaldık. İki aile toplam dokuz kişi Beylikdüzü’ne geldik.
Destek çok önemli
Beylikdüzü Belediyesi’ne maddi ve manevi olarak her zaman destek verdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Her şeyden önce manevi destek çok önemli, sağ olsunlar bizi aradılar ve durumumuzu sordular. Her şey çok önemli ama bir arama, bir hatır sorma bizim için yeterli. Bu anlamda Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve ekibine dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.
Belediyeye yüzlerce başvuru yapılıyor
6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli yıkıcı iki depremin ardından afetlere karşı hazırlıklarını artırarak sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü Kaymakamlığı iş birliğiyle ‘Beylikdüzü Mahalle Afet Gönüllüsü’ isimli ortak bir çalışma başlattı. Olası afet anında görev alması planlanan gönüllüler Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan ilk toplantıda bir araya geldi. Afet Bilinci ve Gönüllülük, Arama-Kurtarma, Afet Psikolojisi, Temel Yangın Söndürme, İlk Yardım, Afet Haberleşmesi ve tatbikatların yapılacağı eğitimler 4 hafta sürecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan adaylar ise mahalle afet gönüllüsü olacak. Eğitimler yapılacak planlamaların ardından kısa süre içinde başlayacak.
Festival deprem yararına yapılacak
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen, endemik otlar ve bu otlarla hazırlanan eşsiz lezzetlerle keyifli anlar yaşatan ‘Otların Rüzgârlı Öyküsü’ Alaçatı Ot Festivali bu yıl on ikinci kez düzenleniyor. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, 11 ili etkileyen depremlerin yaralarını sarmak amacıyla bu yıl Alaçatı Ot Festivali’nin dayanışma festivali olarak düzenleneceğini belirtti. Oran, festivalde depremden etkilenen 11 ilin bölgesel lezzetlerinden oluşturulacak stantlarla, vatandaşlara ve yerel üreticilere destek olunacağını dile getirerek, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara başsağlığı diledi. Birbirinden leziz etkinlikleri, sokaklara yayılan mis gibi kokuları ile önemli Dünya festivalleri arasında yer alan Alaçatı Ot Festivali bu yıl da konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak.
Yüreğir güzelleşiyor
Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Kışla ve Köprülü mahallelerinde sokak sağlıklaştırma projesinin uygulandığı Hasan Gürhani Sokak ile Şehit Metehan Şahbaz Caddesi’nde incelemelerde bulundu. Proje kapsamında ayrıca iki mahallenin ortasından geçen DSİ’ye ait sulama kanalının üzerindeki yaya köprüsü yenilendi, seyir teras çalışması yapılarak dekoratif kent mobilyaları döşendi. Park Bahçeler ekiplerinin yaptığı peyzaj çalışması ile güzel bir görünüme kavuşan sokak ve caddede tüm elektrik hatları da yer altına alındı. Sokak sağlıklaştırma uygulaması çerçevesinde ilgili sokak ve caddede asfalt kaplama çalışması da gerçekleştirecek. Önemli bir projeyi daha tamamlanma aşamasına getirdiklerini belirten Başkan Kocaispir, “İnşallah planlamamız doğrultusunda projemizi başarılı bir şekilde uygulayarak halkımızın hizmetine sunacağız. İlçemize şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Bu yardımlar yürekleri ısıtacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinleri, hobi atölyelerinde her yıl yapılan kermes için ürettikleri ürünleri bu kez deprem bölgesindeki çocuklar için hazırladı. Huzurevi sakinleri tarafından hazırlanan atkı, bere, oyuncak, çanta gibi el emeği ürünler depremzede çocuklar için kolilere yerleştirildi. Huzurevi sakinlerinin toplumun yararına olacak her konuda ellerinden geleni yaptıklarını belirten Sosyal Hizmet Uzmanı Ümit Sir, yaşanan felaketin ardından depremzedelerle empati kurarak her yıl kermes için hazırlanan ürünlerin bu yıl deprem bölgesine gideceğini söyledi.
‘Geniş kitlelere erişebiliriz’
Milas’ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan Milas Tepsi Böreği imalatı yapanlar Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ziyaret edildi. Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Saymanı Soner Çamlıbel tarafından Milas Tepsi Böreği İmalatı yapan börekçileri ziyaret ederek coğrafi işaret belgelerini teslim ettiler. Başkan Özer, firmalara coğrafi işaret tesciline uygun Milas Tepsi Böreği ürettiği ve bu kıymetli ürünün gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağladıkları için teşekkür etti.
Altındağ’da fırınlar mercek altında
Altındağ’da fırınlara sıkı denetim. Ramazan ayında vatandaşların en yoğun ilgi gösterdiği yerlerden biri olan fırınlar, Altındağ Zabıtası tarafından mercek altına alındı. Unlu mamuller üretimi yapan, ramazan pidesi, pasta ve tatlı imalatı gerçekleştiren fırınlar, zabıta ekipleri tarafından titizlikle denetlendi. Ekipler, işletmelerin üretim noktaları başta olmak üzere; depolama, sergileme ve satış noktaları, temizlik ve hijyen koşulları, gramajlar ve ürünlerin son kullanma tarihlerini büyük bir dikkatle inceledi. Hiçbir detayı gözden kaçırmayan zabıta ekipleri, işletmelerin ruhsat ve üretim evraklarını da kontrol etti. Kurallara uyan işletmelere teşekkür eden zabıta ekipleri, eksiklik tespit ettiği üreticilere ise idari yaptırım uyguladı.
Makam araçlarıyla pazar alışverişi
Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Marmaris Belediyesi farklı bir çalışmaya daha imza attı. Sabah saatlerinde merkez Pazar yerinde hazır olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü görevlileri alışverişleri sırasında yaşlı vatandaşlara eşlik etti. Kiminin elindeki yükleri taşıyan görevliler, kimininse alışverişlerine yardımcı oldu. Alışverişlerini tamamlayan vatandaşlar isterse de makam araçlarıyla evlerine bırakıldı. Uygulama karşısında büyük mutluluk yaşayan yaşlı vatandaşlar, Belediye personeline teşekkür etti.
Siz sorun yetkililer yanıtlasın
Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, kurum, kuruluş ve markalarla yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...