Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Turizm sezonu dolayısıyla Ege kıyısındaki kentleri tek tek ziyaret etmeye devam ediyorum. Bu hafta ilk durağım Ayvalık oldu. İlçeye girer girmez dikkatimi Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’ndaki kalabalık çekti. Bildiğiniz üzere Yunan adalarına girişte uygulamaya alınan kapıda vize kolaylığıyla bu adalara ilgi çok arttı. O noktalardan biri Midilli Adası… Bedava ürün dağıtsanız ancak böyle uzun bir sıra olurdu herhâlde… Önce sırada bekleyen vatandaşlarla sohbet ettim. Hemen hemen herkes, “Ucuz olduğu için Midilli Adası’nı tercih ediyoruz” diyor. Merak edip feribot firmalarının yetkilileriyle konuştum. Günlük düzenli olarak en az bin 500 kişi Midilli Adası’na gidiyormuş. Merakla tekrar sordum, “Oradan buraya gelen Yunan vatandaşı var mı” diye. Aldığım cevaba göre, sadece perşembe günleri en fazla 200 kişi Ayvalık pazarına geliyormuş.

Haberin Devamı

Ayvalık ucuz mu pahalı mı

***

Kentte bir gün boyunca yemek içme mekânlarını ve konaklanacak yerleri gözlemledim. Yunan ve Türk mutfağının eşsiz lezzete sahip yemekleriyle her sene yerli ve yabancı turistleri Ayvalık’ta her bütçeye göre yeme-içme ve konaklama mümkün. Kentte fiyatları araştırdıktan sonra Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile bir araya geldik. İlk sorum tabii ki “Ayvalık ucuz mu pahalı mı” oldu. Başkan, “Kentimizde her bütçeye uygun konaklama ve yeme-içme mekânları var. Pahalı ucuz kavramı, neyle neyi kıyaslayacağınıza bağlı” dedi.

Ayvalık ucuz mu pahalı mı

Herkesin cebinde olacak!

Ayvalık’tan sonraki durağım Balıkesir Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, bir yandan belediyenin borçlarıyla uğraşırken bir yandan da birçok projeyi hayata geçirmek için kolları sıvamış. Milliyet’e özel açıklamada bulanan Başkan Akın, “Seçim vaadim olan, sosyal yardımlar için kullanılacak Yakın Kart, Balıkesir’de yaşayan genç, yaşlı, 7'den 70'e herkesin cebinde olacak. Bu kart sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların eli büyük ölçüde rahatlayacak. Yakın tarihte hayata geçireceğim diğer projelerden bahsedecek olursam; Cumhuriyet köyleri kuracağım. Şehir merkezinde ve Körfez’de raylı sistem planımız var. Kentin geleceği için şehrin altyapı haritasını çıkarıyoruz. İçme suyuyla ilgili kayıp kaçak oranının hızlıca aşağı çekilmesi çalışmalara başladık” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Ayvalık ucuz mu pahalı mı

Sağlıcakla kalın…

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...