Ziyaretlere devam.
Bu kez Reklam Müdürüm Gülhan Kaya ile Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanındayız.
Çanakkale’de görev yaparken hayata geçirilen Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin bir benzerinin Muğla’ya kazandırılacağını öğrendim Vali Tavlı’dan.
Ezine’deki tesisin hem ilçenin hem de kentin süt ve süt ürünlerini en iyi şekilde değerlendirdiğini, bölge istihdamına da katkı sağladığını biliyorum.
Darısı Muğla’nın başına...
Vali Tavlı da, Ezine’deki benzer çalışmanın yaklaşık 65 bin nüfuslu Seydikemer ilçesinde hayata geçirileceğini belirtti, “Tarımsal Süt Organize Bölgesi kuracağız. ÇED süreci tamamlandı. Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı, tüzel kişiliği Tarım ve Orman Bakanlığı’na gönderildi, onay bekliyor. Ardından alt ve üstyapı çalışmaları hayata geçirilecek. Tesis Antalya, Muğla, Denizli ve Burdur illeri kesişme noktasında bulunuyor. 1400 dönümlük bir alanı kapsıyor, yaklaşık 1 milyar bütçelik bir proje” dedi.
Seydikemer Tarımsal Süt Organize Bölgesi kurulduğunda yaklaşık beş bin kişiye istihdam sağlayacağını kaydeden Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Güzel bir projeyi hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Beş bin kişinin çalışması, dolaylı olarak 20 bin kişinin ekmek yemesi demektir” diye konuştu.
Vali Tavlı’nın istihdama yönelik projelerinin dışında tarihi de önemsediğine şahit oldum.
Görev yaptığı kentlerdeki geçmişe yönelik antik kentleri dünden bugüne tarihleriyle birlikte tek tek isimlerini sıralamasını hayretle karşıladım.
Bir valinin şehrinin tanıtımı için yapacağı her çalışmayı ayrıntalarıyla düşünmesi, hele hele turizmin merkezi konumundaki Muğla’yı denizi, kumu ve güneşi dışında da değerlendirmesi bence önemli.
Reklam Müdürüm Gülhan Kaya ile birlikte Muğla Valimiz Orhan Tavlı’yı ziyaret ettik, yaptığı ve hayata geçireceği projeler hakkında
görüş alışverişinde bulunduk.