Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları

GEÇTİĞİMİZ hafta, Hüseyin Yoldaş’la Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’i ziyarete gittik.

Ancak yerinde yoktu. Bizi kent merkezindeki Sakız Adası Sosyal Tesisleri’ne yönlendirdiler.

Belediyeye beş dakika uzaklıktaki parkı gördüğümüzde çok şaşırdım.

Doktor başkan, farklı profil çiziyor

Tek kelimeyle harikaydı. Her taraf pırıl pırıl, tertemizdi.

Başkanın köylü vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunduğunu, ardından bizi kabul edeceğini söyledi Basın Danışmanı Cevdet Şen.

Bir süre sonra toplantı bitti, toplu fotoğraf çekildi.

Ben başkan yanımıza gelecek diye beklerken, bu kez köylü vatandaşların tek tek Doğruer’le konuştuğunu, isteklerini sıraladığını gördüm.

Haberin Devamı

Sonra yanımıza geldi, tanıştık.

Meslektaşlarından farklı bir profil çizdiğini söyledi doktor Başkan Doğruer.

Haftanın belli günlerinde hemşerileriyle sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinde buluştuğunu, sorunları dinlediğini belirten Doğruer, insana dokunmanın önemine dikkat çekti ve şunları söyledi: “Ben belediyede en fazla iki saat kalırım. Yapılması gereken rutin işler ve imzalanması gereken evrakları inceler, imzalar; soluğu Sakız Adası Sosyal Tesisleri’nde alırım.”

Yakında kentin başka bir merkezine Sakız Adası tesisinin benzerini açacağını, ancak bunun daha büyük olacağını söyledi Doğruer.

Kurduğu 12 kişilik ekipten ikisinin belediyede bulunduğunu, diğerlerinin sokaklara dağılarak ev ev dolaştığını, 10’ar dakikalık görüşmelerde hane halkıyla ilgili her türlü bilginin alındığını; eşyası olmayanın eşyasını, evi onarılacak olanın konutunu yenilediklerini, hasta olan kişiyi de muayene ettiğini belirtti, genç başkan.

Birçok kişinin kendisine hâlâ “Başkanım” yerine “Doktorum” diye hitap ettiğini söyleyen Doğruer, “Bizim çalışma prensibimiz bu. Zamanımın büyük çoğunluğunu Sakız Adası Sosyal Tesisleri’nde geçiriyorum” diye konuştu.

Nüfusu 29 bin olan, 18 bin seçmenli ilçesinin nabzının her an kontrolünde olduğunu belirten Doğruer, önümüzdeki yerel seçimde de iddialı olduğunu kaydetti.

Bir saat 15 dakika gecikti, özür diledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, kırsalda kalkınmayı sağlamak için yaptığı çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

Doktor başkan, farklı profil çiziyor

Son olarak Kemalpaşa Bağyurdu’nda 1602 üreticiye 40 bine yakın fidan dağıtan Kocaoğlu, önümüzdeki aylarda dağıtılacak yeni fidanlarla rakamın 3.5 milyonun üzerine çıkacağını söyledi.

Yağmura rağmen yaklaşık iki bin kişinin katıldığı törene bir saat 15 dakika geciken Kocaoğlu’nun, konuşmasına başlamadan önce şu ifadesi dikkat çekti:

“Muhtarlarla yaptığım toplantı biraz uzun sürdü. Bu yüzden geciktim, özür dilerim.”

Büyükşehir Başkanı’nın mütevazılığı, törene katılanlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Üreticilerle et ve tırnak gibi olduklarını söyleyen Kocaoğlu, kooperatifleşmenin önemine dikkat çekti.

Çiftçinin lokmasını büyütmek için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini belirtti.

Doktor başkan, farklı profil çiziyor

“Bu maya tuttu artık” diyen Büyükşehir Başkanı, kendilerinden sonra gelecek başkanın da; tarımdan, hayvancılıktan ve çiftçiden elini eteğini çekemeyeceğini ifade etti.

Bu açıklaması önemliydi Kocaoğlu’nun.

Çünkü kırsal kesimdeki üretici, Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman yanında olmasını bekliyor.

Haberin Devamı

Bu kalkınma stratejisini Kocaoğlu’ndan sonra gelecek olan başkanlar sürdüremezse, vay hallerine...

7’den 77’ye 400 aşçı hünerlerini gösterdi

TÜRKİYE Aşçılar Federasyonu’nun liderliğinde, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği’nin düzenlediği ‘Ege Şefler Yarışması’, Ege Bölgesi 3. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, geçtiğimiz günlerde Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Doktor başkan, farklı profil çiziyor

Bir konaklama merkezinde ne bulunması gerekiyorsa, hepsinin bir arada olduğu etkinlik, otel sahipleri kadar, vatandaşlardan da büyük ilgi gördü.

Kongre merkezi, deyim yerindeyse dört gün boyunca doldu taştı.

Benim de jüride bulunduğum organizasyonda, 7’den 77’ye 400’e yakın aşçı, yaptıkları birbirinden lezzetli yemeklerle hünerlerini gösterdi, bizleri ikna edip madalya almak için kıyasıya ter döktü.

Yarışmanın son günü, down sendromlu öğrencilerle birlikte gerçekleştirilen yemek yapma etkinliği, yarışmaya renk kattı.

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak, “Bu tarz organizasyonlarda hem aşçılık mesleğinin gelişmesine hem de sosyal projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Etkinliğe büyük katkı koyan Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ozan Güngör, tüm yarışmacılara ve jüri üyelerine teşekkür etti, “Bu tür etkinlikler, tanıtım açısından çok faydalı. Hem ülkemizi hem de Kuşadası’nı turizmde eski güzel günlerine geri getirmek, hepimizin görevi” diye konuştu.

21 Şubat’ta başlayan, 24 Şubat Cumartesi günü sona eren organizasyonda Ozan Güngör’ün, koşturmaktan birkaç kilo verdiğini tahmin ediyorum.

Çünkü, çok emek harcadağına şahit oldum.