Didem Özel Tümer

Didem Özel Tümer

didem.tumer@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Muhammed Hassan Habibullah Zadeh, üçüncü ülke ve taraflara, İsrail siyonist rejiminin herhangi bir girişimine katılmamaları, destek vermemeleri yönünde telkinde bulunduklarını belirterek, İran’ın bu tür girişimleri karşılıksız bırakmayacağını söyledi.

İran’ın üç kriteri

Aralarında Milliyet’in de bulunduğu bir grup gazeteciyle bir araya gelen Büyükelçi Muhammed Hassan Habibullah Zadeh, İran’ın pozisyonunu 3 noktada özetledi:

“1- İran’ın tek taraflı aklıselim dönemi bitti.

2- Siyonist rejimin İran’a saldırısı bundan sonra daha şiddetli cevapla karşılaşacak. İsrail’in, İran’a saldırısını destekleyen üçüncü ülke ve taraflar da aynı şekilde karşılık görecek.

Haberin Devamı

3- İran hiçbir şekilde savaşın yayılmasını isteyen bir ülke değil.”

Filistin ve Lübnan’da ateşkesi desteklediklerini belirten Büyükelçi, bunun şartının Filistin ve Lübnan haklarının haklarının korunması olduğunu ifade etti.

İran’ın üç kriteri

Arakçi Türkiye’ye gelecek

Bu arada henüz tarihi netleşmemekle birlikte, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’nin, 3+3 formatındaki “Güney Kafkasya’da Kalıcı Barış ve İstikrarın Tesisine Yönelik Bölgesel İş Birliği Platformu” kapsamında Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye, İran, Rusya’nın katılacağı toplantı marjında, yakın zamanda Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

İran’ın üç kriteri

Trump: Ben başkan olsaydım olmazdı...

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, “geçen yıl kendisinin görevde olması halinde 7 Ekim’in asla gerçekleşmemiş olacağını” öne sürdü. Yeniden başkan seçilirse “ABD’nin İsrail’e hiç olmadığı kadar yakın” olacağını söyleyen Trump, “Yahudi devletinin yok edilmekle tehdit edilmesine izin vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.

‘Monako’dan güzel!’

Öte yandan Trump, Gazze Şeridi’nin yeniden inşa edilmesi durumunda “Monako Prensliği’nden bile daha iyi” hale gelebileceğini söylerken, “İklimi, plajları ve her şeyiyle Gazze Şeridi dünyanın en güzel yeri haline gelebilir. Atmosfer harika olabilir” dedi.