Cansu Kocaman

Cansu Kocaman

cansu.kocaman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Formula 1 2024 yaz sezonu Hollanda GP ile sona erecek. 25 Ağustos'ta koşulacak Hollanda GP öncesi, Alpine takımı Pierre Gasly'nin yeni takım arkadaşını duyurdu.

Formula 1 2024 bitmeden 2025'te yarışacak yeni pilotlar duyurulmaya başlandı. Fransız Alpine takımı Esteban Ocon yerine yarışacak yeni ismi duyurdu. Avustralyalı 21 yaşındaki pilot Jack Doohan 2025'te Formula 1'de Alpine takımı ile mücadele edecek.

Doohan yaptığı açıklamada, "2025 yılında BWT Alpine F1 Takımı ile yarışacağım için çok mutluyum. Takımın üst yönetiminin bana duyduğu güven ve inanç için minnettarım. Önümde hazırlanmak ve hazır olmak için çok fazla iş var. Ben de bu süre zarfında elimden gelenin en iyisini yaparak bir üst seviyeye çıkmak için elimden geldiğince çok şey öğreneceğim." dedi.

Haberin Devamı

YEDEK PİLOT OLARAK GÖREV YAPIYORDU

Doohan, son iki sezondur yedek pilot olarak görev yapıyordu. Doohan, F1 takımında yarış koltuğuna yükselen ilk Alpine Academy pilotu oldu.

Pierre Gaslynin yeni takım arkadaşı belli oldu 2025te Alpine için yarışacak

Jack Hoodan doğup büyüdüğü Avustralya'da katıldığı karting yarışlarının ardından tek koltuklu otomobil kullanmaya 2018 yılında Britanya F4 Şampiyonasında başladı. İtalya Formula 4, ADAC F4 Şampiyonası ve Asya F3 şampiyonalarındaki deneyimleri, Jack’i 2020 yılında HWA Racelab ile katılacağı FIA Formula 3 serisine hazırladı. 2021 sezonunda Trident Racing takımına geçen Jack, bu şampiyonayı ikinci sırada tamamladı. Avustralyalı pilot 2022 yılında Alpine pilot geliştirme programına katıldı ve aynı yıl FIA Formula 2 Şampiyonasına girerek sezonu altıncı sırada tamamladı. 2023 yılındaki ikinci F2 sezonunda, üç birincilik ile şampiyonada üçüncü oldu ve Macaristan ve Belçika’da art arda aldığı Ana Yarış zaferleriyle adını geniş kitlelere duyurdu.

Hoodan daha önce 2022 ve 2023 yıllarında takımın zorunlu çaylak antrenman turlarında direksiyona geçerek ve geçen sezon takımın yedek pilotu olarak F1 yeteneklerini sergilemişti.