Cansu Kocaman

Cansu Kocaman

cansu.kocaman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sezonun 13. yarışı Macaristan GP koşuldu. McLaren pilotu Norris pole pozisyonunda yarışa başlasa da yerini takım arkadaşına bıraktı. Bu karar McLaren ve Norris arasında gerilime neden oldu. Öte yandan podyumda yer almak isteyen Verstappen'in kazanma azmi sonrasında Hamilton ile yaşadığı kaza yarışa damga vurdu.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 13. yarışı Macaristan Grand Prix'si gerçekleşti. Yarışa pole pozisyonunda başlayan McLaren pilotu Lando Norris yerini takım arkadaşı Oscar Piastri'ye kaptırdı. Yarışa üçüncü sırada başlayan Redbull pilotu Max Verstappen, dışarıya taştı ve bu sayede ikinci sıraya yerleşti. Max Verstappen, daha sonra takımı tarafından uyarıldı ve ceza almamak için yerini Lando Norris'e bıraktı.

Haberin Devamı

GASLY YİNE YARIŞA VEDA ETTİ

Yarış sakin devam ederken 34. turda Alpine pilotu Pierre Gasly yarışa veda etti. Pierre Gasly, Britanya GP'yi de tamamlayamamıştı.

VERSTAPPEN ÇOK ÖFKELENDİ

Piere Gasly'nin yarışa veda ettiği sırada Redbull pilotu Verstappen ve Mercedes pilotu Lewis Hamilton arasında mücadele yaşandı. 3. sırada olan Hamilton'ı geçmeye çalışan Verstappen, aracında sorun yaşadığını dile getirdi. Gerginliği telsize de yansıyan Verstappen aracında sorun olduğunu belirtti. Lewis Hamilton ve Ferrari pilotu Charles Leclerc'in de erken pite girmesi Verstappen'i öfkelendirdi. Takımına tepki gösteren Verstappen, kendilerini bitirdiklerini söyledi.

NORRIS YARIŞ LİDERİ

Max Verstappen'in 50. turda pite girmesiyle birlikte Lando Norris liderliğe oturdu. Verstappen kendine sunulan stratejiden memnun olmadığını takımına sürekli dile getirdi. Geçmesi zorlu pistte Verstappen'in risk alması gözlerden kaçmadı.

NORRIS TAKIM KARARINI DİNLEMEDİ

Takım planı olarak Piastri'ye yol vermesi beklenen Norris, takım kararını dinlemedi.

VERSTAPPEN PİST DIŞINA ÇIKTI

63. turda Verstappen, Hamilton ile çarpıştı. Pist dışına çıkan Verstappen 5.sıraya geriledi.

Macaristan GPde McLaren damga vurdu Oscar Piastri ilk yarışını kazandı

SON 3 TUR KALA YOL VERDİ

Takım uyarılarını dikkate alan Norris, yavaşladı ve yerini takım arkadaşı Piastri'ye bıraktı. Sezonun en dikkat çekici olaylarından biri McLaren'de yaşandı.

Haberin Devamı

Macaristan GPde McLaren damga vurdu Oscar Piastri ilk yarışını kazandı

PIASTRI KARİYERİNDEKİ İLK GALİBİYETİ KAZANDI

23 yaşındaki McLaren pilotu Piastri, Macaristan GP'ye damga vurdu ve kariyerindeki ilk galibiyetini elde etti. Piastri ayrıca günün pilotu seçildi. Yarış sonrası açıklama yapan Piastri, " Benim için çok özel, hep küçükken hayal ettiğim gün bugün. Biraz komplike oldu son bölüm ama iyi bir start aldım. Takıma gerçekten teşekkür ediyorum. McLaren aracıyla yarışmak çok eğlenceli. Yarış sonunda biraz endişeliydim ama takımın direktifi vardı. Kendimi yarışın başında doğru yerde konumlandırdım." dedi.

Macaristan GPde McLaren damga vurdu Oscar Piastri ilk yarışını kazandı

PODYUMDA 2 MCLAREN BİR MERCEDES

Piastri yarışı ilk sırada bitirirken ikinci takım arkadaşı Norris oldu. Üçüncülüğe ise Hamilton oturdu. Hamilton bu sayede 200.kez podyuma çıkmış oldu.

İŞTE İLK 10

McLaren pilotu Oscar Piastri, McLaren pilotu Lando Norris, Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Ferrari pilotu Charles Leclerc, Redbull pilotu Max Verstappen, Ferrari pilotu Carlos Sainz, Redbull pilotu Sergio Perez, Mercedes pilotu George Russell, AlphaTauri pilotu Yuki Tsunoda, Aston Martin pilotu Lance Stroll.