Cansu Kocaman

Cansu Kocaman

cansu.kocaman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Formula 1 2024 Dünya Şampiyonası'nın sona ermesi 6 yarış kaldı. Son 6 yarış öncesi pilotlar şampiyon olabilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Peki koşulan 18 yarışta sürücülerin puanı ne?

Formula 1 2024 takviminde 18 yarışı geride bıraktık. Geçtiğimiz yıllarda devam eden Redbull dominasyonu bu yıl kırıldı. Her yarışta farklı bir heyecan yaşadığımız Formula 1'in koşulan pistlerinde de şampiyonluk farklılık gösterdi.

Bahreyn ve Suudi Arabistan GP'yi kazanan Redbull pilotu Max Verstappen, Avustralya'da yerini Ferrari pilotu Carlos Sainz'a kaptırdı. Japonya ve Çin'de 'yeniden buradayım' diyen Verstappen'in dominasyonu bu kez Miami'de Mclaren pilotu Lando Norris tarafından kırıldı. Emilia Romagna Grand Prix'de tekrar birinci olan Verstappen bu kez yerini Monako prensi Ferrari pilotu Charles Leclerc'e bıraktı. Evinde kazanan Leclerc ve Ferrari 26 Mayıs tarihinde büyük sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

Monako'da birinciliğe ara veren Verstappen sahneye çıktı. Kanada ve İspanya GP'de puanları almayı başardı. Avusturya ve Britanya GP'de ise Mercedes'in iki pilotu sahnedeydi. Evinde Britanya GP'de kazanan Lewis Hamilton, uzun süredir devam eden talihsizliğini kırdı.

Formula 1de son puan durumu Üçüncü ve dördüncü arasındaki puan farkı yok denecek kadar az

Macaristan GP'ye geldiğimiz zaman ise bu sezonun sürpriz ismi bizimleydi. McLaren'in genç pilotu Oscar Piastri, kariyerinin ilk birinciliğini elde etti. Birinciliği özleyen ve uzun zaman devam eden talihsizliğini kıran Hamilton, Belçika GP'de kendini göstermeyi sürdürdü.

Hollanda GP'ye geldiğimiz zaman gözler birincilik kürsüsüne Verstappen'i ararken Lando Norris buradan puan almayı başardı. Evinde hayal kırıklığı yaşayan Verstappen yarışı ikinci tamamladı.

İtalya'da ise Ferrari bu yıl unutulmaz bir an yaşamayı başardı. 2019'da Ferrari'nin evinde kazanan Charles Leclerc, 2024 yılında bunu tekrarladı ve unutulmaz anları hafızamıza kazımamıza neden oldu.

Son yarışlarda birinciliği elde edemeyen Verstappen'in talihsizliği Azerbaycan GP ve Singapur GP'de de devam etti.

Redbull pilotu her ne kadar birinciliği elde edemese de yarışa tutunmayı sürdürdü. Sıralamada birinciliği süren Verstappen'in puanı 331. McLaren pilotu Lando Norris'in puanı ise 279. Ferrari pilotu Leclerc'in puanı 245'ken senenin sürpriz isimlerinden olan McLaren pilotu Oscar Piastri'nin puanı 237. Sürücüler sıralamasında her bir puanın değeri puan farkları azalırken daha net anlaşılıyor.

Haberin Devamı

Formula 1de son puan durumu Üçüncü ve dördüncü arasındaki puan farkı yok denecek kadar az

Diğer pilotların puanları ise şöyle;

Ferrari pilotu Carlos Sainz 190

Mercedes pilotu Lewis Hamilton 174

Mercedes pilotu George Russell 155

Redbull pilotu Sergio Perez'in 144

Aston Martin pilotu Fernando Alonso 62

HAAS pilotu Nico Hülkenberg 24

Aston Martin pilotu Lance Stroll 24

Racing Bulls pilotu Yuki Tsunoda 22

Williams pilotu Alex Albon 12

Alpine pilotu Pierre Gasly 8

Ferrari pilotu Oliver Bearman 7

HAAS pilotu Kevin Magnussen 6

Alpine pilotu Esteban Ocon 5

Williams pilotu Franco Colapinto 4