Cansu Kocaman

Cansu Kocaman

cansu.kocaman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Formula 1 Dünya Şampiyonası yaz arasının ardından Hollanda GP ile başladı. Norris’in pole pozisyonunda başladığı yarışta evinde kaybetmek istemeyen Verstappen büyük mücadele verse de istediği sonucu elde edemedi. Sürpriz atak ise Ferrari pilotu Leclerc'ten geldi.

Formula 1’in 15. ayağı Hollanda GP’de koşuldu. İkinci sırada başlayan Redbull pilotu Max Verstappen çok iyi çıkış yaptı ve yarışa birinci olarak devam etti. Mercedes pilotu George Russell, Ferrari pilotu Charles Leclerc ve Alpine pilotu Pierre Gasly yarışa iyi başlayan isimler arasındaydı. 7. turda Verstappen’in mühendisi pilota iyi gittiğini ve böyle devam etmesi gerektiğini belirtti. 11. turda Ferrari pilotu Carlos Sainz ve iyi çıkış yakalayan Alpine pilotuGasly arasında mücadele yaşandı. Sıra kazanan ve 7.sıraya yükselen isim Sainz oldu.

Haberin Devamı

Formula 1de Lando Norris, Max Verstappenin evinde kazandı Charles Leclercten sürpriz çıkış

PİT STRATEJİSİ LECLERC’E YARADI

Yarışta ilk pite giren isim Williams pilotu Alex Albon oldu. McLaren pilotu Norris 18.turda Verstappen’den birinciliği geri aldı. Erken pite giren Ferrari pilotu Leclerc, Mercedes pilotu Russell’ın önünde çıkarak takımın doğru karar verdiğini kanıtladı. Sainz 47. turda Redbull pilotu Sergio Perez’i geçti ve altıncı sıraya yükseldi.

Formula 1de Lando Norris, Max Verstappenin evinde kazandı Charles Leclercten sürpriz çıkış

MERCEDES TAKIMI YUMUŞAK HAMURDA DEVAM ETTİ

Leclerc ve Piastri arasında podyum mücadelesi uzun süre devam etti. Hamilton 51.turda yumuşak lastiğe geçti ve en hızlı turu attı. Russell da 55. turda yumuşak hamura geçti. Hamilton yumuşak lastikte bir süre sorun yaşasa da sonra toparladı.

LANDO NORRIS KAZANDI

Pole pozisyonunda başlayan ama iyi çıkış yapayamayan Lando Norris yarışı kazandı. Max Verstappen ise evinde yarışı ikinci tamamladı. Yarışa beşinci başlayan Charles Leclerc üçüncü olarak yarışı bitirdi. Ferrari'nin doğru pite girme strateji ve Leclerc'in lastiğini iyi koruması sayesinde üçüncülük geldi.

Formula 1de Lando Norris, Max Verstappenin evinde kazandı Charles Leclercten sürpriz çıkış

Lando Norris'ten yarış sonrası paylaşım

GÜNÜN SÜRÜCÜSÜ SEÇİLDİ

Öte yandan Norris günün sürücüsü seçildi. Yarış sonrası açıklama yapan Lando Norris, "Müthiş bir duygu, mükemmel bir yarış değildi start dolayısıyla. Araç çok iyiydi. Max'ı geçebildim en önemlisi oydu." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

McLaren'in genç pilotu Oscar Piastri dördüncü, Ferrari pilotu Carlos Sainz beşinci, Redbull pilotu Sergio Perez altıncı, Mercedes pilotu George Russell yedinci, Mercedes pilotu Lewis Hamilton sekizinci, Alpine pilotu Pierre Gasly dokuzuncu, Aston Martin pilotu Fernando Alonso yarışı onuncu olarak tamamladı.